dinsdag 7 juni 2022

Verjaardaghits: 2018

Vandaag: wat stond er op nummer 1 in de Top 40 in de eerste week van 2018?

Verjaardaghit: Ed Sheeran & Beyoncé - Perfect
Voorafgegaan door: Pink - What about Us
Opgevolgd door: Blöf & Geike Arnaert - Zoutelande


Het zit dus zo
'Perfect' was het eerste nummer dat Ed Sheeran schreef voor zijn album ÷ ('Divide'), geïnspireerd door zijn aanstaande huwelijk met Cherry Seaborn. (Het nummer werd uiteindelijk als vierde single van het album uitgebracht.) Sheeran had zichzelf de taak opgelegd om zijn beste liefdesliedje ooit te schrijven en daarmee 'Thinking out Loud' te overtreffen.

Weetjes
* Het duet met Beyoncé is tweede versie van het nummer. De derde versie is een duet met Andrea Bocelli. Er zijn ook nog een akoestische versie en twee remixen uitgebracht.
* Naar verluidt kreeg Ed Sheeran inspiratie voor het nummer na een bezoek aan het vakantiehuis van zanger James Blunt op Ibiza.
* De strijkers werden gearrangeerd door Matthew Sheeran. Inderdaad, de broer van. Het was de eerste keer dat de broers muzikaal samenwerkten, een wens van hun oma.
* De single werd uitgebracht in december 2017. Pas een jaar later, in december 2018, traden Beyoncé en Sheeran voor het eerst samen op om 'Perfect' uit te voeren, tijdens een concert in Johannesburg.

En verder...
De eerste versie van het nummer wist in 13 landen op nummer één te komen. Door het duet met Beyoncé kwamen daar nog eens 6 landen bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!