maandag 6 juni 2022

Toets, toernooi en taart

De avonturen van Puckie en Sofietje

Het toetsen op de basisschool van Puckie en Sofietje gaat maar door, met wat leuke resultaten om te melden afgelopen week. Puckie kwam donderdag trots als een pauw thuis met het nieuws dat hij het beste cijfer van de klas had voor begrijpend lezen. (Dat hij die score met een klasgenootje moest delen, kwam later pas aan het licht.) Verder kreeg Sofietje een 10 (!) voor een verhaal dat ze over de Grieken en Romeinen had geschreven. U begrijpt het; wij zijn alvast uitgevers aan het bellen.

Zaterdag was een belangrijke dag voor Puckies voetbalteam: het zomertoernooi. De laatste keer dat zijn huidige team bij elkaar was; na de zomer worden de teams opnieuw ingedeeld. Een leuke, gezellige ochtend waarbij de jongens met veel plezier voor de laatste keer samen speelden, leuke spelletjes deden en regelmatig wat lekkers toegestopt kregen. Helaas had Puckies team wat weinig geluk met doelpunten maken, maar wel kregen de jongens als aandenken een beker om mee naar huis te nemen.

Eerste Pinksterdag was de dag dat mama en Puckie een uitje hadden, zodat papa en Sofietje zich op hun gezamenlijke bakhobby konden storten. Dat wil zeggen: papa's rol bleef vooral beperkt tot de oven aanzetten en dingen pakken of tillen die voor Sofietje te zwaar waren of waar ze zelf niet bij kon. De pinksterstaart, die tevens dienst deed als pre-verjaardagstaart voor mama, was zodoende voor 99% het resultaat van Sofietjes eigen inspanningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!