maandag 17 mei 2010

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* Concurrentie in filmland: zowel Fox als Disney werken aan een verfilming van Jules Vernes '20.000 Mijlen onder zee'. Disney zet David Fincher in, Fox stelt Ridley en Tony Scott op.
* 'Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides' doet mee aan de 3D-hype. In tegenstelling tot de meeste andere films wordt hierbij al wel meteen in 3D gefilmd.
* Een bijzonder openhartig interview met Shia LaBeouf over wat er allemaal verkeerd ging bij de vierde Indiana Jones – wat hij goed hoopt te corrigeren in 'Wall Street 2'.
* Een promofoto van Naomi Watts als Marilyn Monroe, te zien in Cannes. De opnames van de biopic beginnen in januari.
* In Cannes verschijnen allemaal posters van 'Rambo 5'. Klinkklare onzin, aldus Sylvester Stallone. Het vierde deel was wat hem betreft het allerlaatste.
* Alvin Sargent, die tot dusver bij iedere 'Spider-Man'-film betrokken was, levert ook zijn bijdrage aan de nieuwe reboot.
* De trailer voor 'The Adjustment Bureau', met Matt Damon en Emily Blunt. Alles in de wereld verloopt volgens een bepaald plan, aldus Terence Stamp.
* De derde Narnia-film, 'Voyage of the Dawn Treader', draait in december in de bioscoop. Hier de eerste teaser-poster.
* Jane Goldman werkt aan het script voor 'X-Men: First Class'. Geen al te grote verrassing, aangezien Goldman en regisseur Matthew Vaughn al vaker hebben samengewerkt.
* Ondanks de toch ietwat tegenvallende (financiële) resultaten van 'Iron Man 2' kijkt regisseur Jon Favreau alvast vooruit naar een derde deel.

Tv-series:
* Linda Hamilton wordt de vervangster van Elizabeth Perkins, die vorige week bekendmaakte te stoppen met 'Weeds'. Ook Peter Stormare doet mee in het nieuwe seizoen.
* Fox heeft de nieuwe programmering voor het seizoen 2010-2011 bekendgemaakt. NBC trouwens ook.
* Na tweeënhalve maand onderhandelen zijn Charlie Sheen en CBS eruit: Sheen doet gewoon weer mee in het nieuwe seizoen van 'Two and a Half Men'.
* Na 20 (!) seizoenen komt er een einde aan de originele 'Law and Order'. Dat is dus precies één seizoen voordat de serie het record van 'Gunsmoke' verbroken zou hebben.
* Als goedmakertje heeft NBC de nieuwe serie 'Law and Order: Los Angeles' aangekondigd en dat 'Law and Order: Special Victims Unit' wel een nieuw seizoen krijgt
* De reboot van 'The Rockford Files' doet het niet al te best. Hoofdrolspeler Dermot Mulroney krijgt de nodige kritiek over zich heen.

Muziek:
* 'Songs for a Sailor', het eerste deel van het nieuwe conceptalbum van The Smashing Pumpkins, is beschikbaar op 25 mei.
* Op de website van Underworld is een voorproefje te vinden van het nieuwe, nog titelloze album dat deze zomer moet uitkomen, na drie jaar radiostilte.
* Recensies van de concerten van Madness in de HMH en van Lady Gaga in het Gelredome.
* Gary Lightbody van Snow Patrol en Peter Buck van R.E.M. komen op 12 juli als nieuwe band Tired Pony met het album 'The Place We Ran From'.
* The Roots en John Legend werken aan een coveralbum, waarbij soulsongs uit de jaren zestig en zeventig in een nieuw jasje worden gestoken.
* Mary J. Blige speelt Nina Simone in een biopic. De opnames beginnen in september. Script en regie zijn van Cynthia Mort, die eerder 'The Brave One' maakte.
* Voor de verzamelaars: de nieuwe single van Muse, 'Neutron Star Collision', is te vinden op de soundtrack van ‘Twilight: Eclipse’, niet op een album van Muse zelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!