zondag 25 april 2010

Green Zone

Gisteren naar 'Green Zone' gegaan, een thriller die zich afspeelt tijdens het begin van de Irakoorlog. Legerofficier Roy Miller, een rol van Matt Damon, is in Irak op zoek naar massavernietigingswapens. Wanneer zijn zoektochten steeds maar niets opleveren, begint Miller te twijfelen: waar komt de informatie over de wapens vandaan? Hoe betrouwbaar is deze bron?

'Green Zone' is voortdurend gepromoot als actiefilm, maar is feitelijk een politieke aanklacht tegen de valse voorwendselen waaronder de Irakoorlog is begonnen. De film schetst een uiterst negatief beeld van de Amerikaanse invloed bij de wederopbouw van het land, met politieke keuzes die niet gehinderd werden door enige kennis van zaken.

Met dezelfde hoofdrolspeler, regisseur, componist en cameravoering is een vergelijking met de Bourne-reeks onvermijdelijk. De hectische stijl van regisseur Paul Greengrass past uitstekend bij het verhaal dat 'Green Zone' wil vertellen. Oorlog in de straten van Irak is geen overzichtelijk slagveld. Het is chaos, je weet niet uit welke hoek het gevaar komt en je moet voortdurend over je schouder blijven kijken. Ideaal voor een film als 'Green Zone' dus.

Nieuwe trailers:
* L'immortel (release op 6 mei). Bekroond Frans gangsterdrama met Jean Reno.
* Robin Hood (release op 13 mei). Russell Crowe kruipt in de huid van de legende.
* The A-Team (release op 10 juni). Remake van de cult-serie uit de jaren tachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!