zaterdag 24 april 2010

Return to Wonderland

Gisteravond 'Alice in Wonderland' gezien. Vanaf de eerste scène is duidelijk dat het hier weer om een onvervalste Tim Burton gaat, ook nu weer begeleid door de typische muziek van Danny Elfman. Mia Wasikowska speelt de titelrol. Alice keert na een afwezigheid van 13 jaar terug in Wonderland en volgens een oude profetie heeft zij een belangrijke taak te vervullen in de loop van de geschiedenis van Wonderland.

Burton-veteranen Johnny Depp en Helena Bonham Carter zijn weer van de partij. Als groot fan van de films van Tim Burton was het voor mij dan ook smullen geblazen. In Wonderland, waar het onmogelijke mogelijk is en waar de wetten van de zwaartekracht makkelijk terzijde geschoven kunnen worden, kan Burton de voor hem typische vormgeving naar hartenlust invullen. 'Alice in Wonderland' is misschien wel Burtons meest gestileerde film tot nu toe. Bijzondere hoogtepunten zijn Anne Hathaway als de heerlijk zweverige White Queen en Stephen Fry als de Cheshire Cat.

Mijn enige echte bezwaar tegen 'Alice in Wonderland' is dat het als een vervolg aanvoelt. De film gaat over Alices tweede bezoek aan Wonderland. Het eerste bezoek wordt slechts kort aangestipt. Dat heeft als gevolg dat een heleboel achtergronden niet duidelijk worden en dat je als kijker maar moeilijk een band krijgt met de personages. Wat is bijvoorbeeld de bron van het conflict tussen de Red Queen en de White Queen? Wat is er in Wonderland gebeurd sinds Alices eerste bezoek? 'Return to Wonderland' zou wellicht een betere titel geweest zijn. Dat is echter slechts een kleine afleiding in een verder heerlijke film.

Nieuwe trailers:
* Iron Man 2 (release op 29 april). "It’s great to be back." Robert Downey Jr. trekt opnieuw het ijzeren pak aan, met hooggespannen verwachtingen. Ook met Mickey Rourke.
* Prince of Persia: The Sands of Time (release op 19 mei). Jake Gyllenhaal als de titelheld in de populaire gameverfilming. Ook met Ben Kingsley en Gemma Arterton.
* Toy Story 3 (release op 28 juli). Woody, Buzz Lightyear en de rest van de bekende speelgoedvrienden worden door hun oude eigenaar gedumpt in een kinderdagverblijf.
* Shrek Forever After (release op 8 juli). Shrek is het burgerlijke leven zat en sluit een deal met Repelsteeltje – wat natuurlijk voor onverwachte problemen zorgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!