dinsdag 9 maart 2010

Herinnert u zich deze nog? 1996

Deze week: 'Het beste uit de Mega Top 50 van 1996'.

1. Onbetwiste klassiekers
* Oasis – Wonderwall. Op het toppunt van de Britpop scoorden de broers Gallagher een wereldwijde hit.
* Simone Kleinsma & Paul de Leeuw – Zonder jou. Het is niet niks om Italiaanse passie om te zetten in een goede Nederlandstalige evenknie.

2. O ja, die hadden we ook nog
* Fluitsma & Van Tijn – 15 Miljoen mensen. Na jarenlang produceren zongen Fluitsma en Van Tijn zelf maar eens een liedje in.
* Take That – How Deep Is Your Love. De beroemdste boyband van de jaren negentig koos, opvallend genoeg, een cover van de BeeGees als laatste wapenfeit.
* Total Touch – Somebody Else's Lover. Eigenlijk een eendagsvlieg natuurlijk, maar je kunt het ook beschouwen als het begin van de carrière van Trijntje én Tjeerd Oosterhuis.

3. Plaatsvervangende schaamte
* Celine Dion – Because You Loved Me
* Linda, Roos en Jessica – Ademnood
* Captain Jack – Captain Jack én Drill Instructor

4. Wat is daar ooit van geworden?
* Fool's Garden – Lemon Tree. Niet echt de klassiekerstatus waardig, maar toch een aardig plaatje van een aardige band waar we wellicht meer van hadden kunnen horen.
* Tony Rich Project – Nobody Knows. Er leek een nieuwe soul-/r&b-ster te zijn opgestaan, maar het bleef bij deze hit.
* Mr President – Coco Jambo. Typische eendagsvlieg: iedereen neuriet het liedje vandaag de dag nog mee, waar wat is er ooit van Mr President geworden?
* Joan Osborne – One of Us

5. Wie? Hoe? Wie in godsnaam?
* Charly Lownoise & Mental Theo – Fantasy World
* BBE – Seven Days and One Week
* Lipstick – Fly Away
* René Froger – Wild Rhythm
* Enigma – Beyond the Invisible

Verder is het aandeel Nederlandstalige hits opvallend groot: naast bovengenoemde titels hadden we in 1996 ook nog Guus Meeuwis met 'Per spoor', Marco Borsato met 'Margherita', Rob de Nijs met 'Banger hart' en Trijntje Oosterhuis met 'De zee'. Ongetwijfeld een gevolg van Borsato's monsterhit uit 1994. En voor ik het vergeet: 1996 was ook het jaar van de Macarena.

1 opmerking:

  1. Die Tony Rich Project mag wat mij betreft ook bij Wie? Hoe? Wie in godsnaam? Geen idee wie dit is of wat voor liedje dit is...

    xxx Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!