maandag 8 maart 2010

Attorama nieuwsbulletin – Oscars 2010

In een echo van gisteren: deze bijzondere editie van het Attorama nieuwsbulletin is geheel gewijd aan de Oscaruitreiking van afgelopen nacht. Met zes onderscheidingen is 'The Hurt Locker' de grote winnaar gewonnen. 'Avatar', van tevoren getipt als de grote winnaar van deze editie, wist drie beeldjes in de wacht te slepen, maar uitsluitend voor technische categorieën. Verder waren de onderscheidingen weinig verrassend: de uiteindelijke Oscar-verdeling voor beste mannelijke en vrouwelijke hoofd- en bijrollen werd al maanden geleden correct voorspeld.

Ik moet zeggen dat ik het niet geheel onterecht vind dat 'Avatar' de Oscar voor beste film is misgelopen. Het is een schitterend gemaakte film, een lust voor het oog, een film die ik iedereen aanraad omdat het een geweldige filmische ervaring is. Maar laten we eerlijk zijn, het verhaal is niet bijster origineel. In tegenstelling tot 'The Hurt Locker', dat een schrijnend portret is van de oorlog in Irak.

De belangrijkste Oscars op een rijtje:
* Beste film: The Hurt Locker
* Beste mannelijke hoofdrol: Jeff Bridges in Crazy Heart
* Beste vrouwelijke hoofdrol: Sandra Bullock in The Blind Side

* Beste mannelijke bijrol: Christoph Waltz in Inglourious Basterds
* Beste vrouwelijke bijrol: Mo'Nique in Precious
* Beste regie: Kathryn Bigelow voor The Hurt Locker

Verder won 'Star Trek' na meer dan dertig jaar nominaties voor de franchise eindelijk de eerste Oscar voor beste make-up en werd Michael Giacchino onderscheiden voor zijn muziek voor 'Up'. De enige echte verrassing was dat 'El secreto de sus ojos' er met de Oscar voor beste buitenlandse film vandoor ging, terwijl iedereen had gerekend op 'Das weisse Band' of 'Un prophète'.

1 opmerking:

  1. sneu voor avatar... vond het de leukste film die ik ooit in de cinema heb gezien... samen met titanic (toeval :p) alhoewel titanic niet 3D was ... dus niet echt eerlijke concurrentie...
    The hurt locker moet ik nog zien (: ziet er ook wel een leuke film uit (:

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!