donderdag 13 augustus 2009

Voer voor samenzweerders

De Staatsloterij misleidt mensen. Dat is althans de klacht die veelvuldig is binnengekomen bij de Reclame Code Commissie. Afgelopen maandag viel de recordprijs van 27,5 miljoen euro namelijk niet op een heel lot, maar op eenvijfde lot. De Reclame Code Commissie neemt de klachten zeer serieus en heeft toegezegd de klacht te onderzoeken. Wat een onzin! Deze klagende mensen hebben of niks van kansberekening begrepen of ze zijn gewoon hebberig. Allebei kan natuurlijk ook.

De reclame van de Staatsloterij, waarin "de hoogste Jackpot ooit, die gegarandeerd zou vallen" werd gebruikt als verkooppraatje zou misleidend geweest zijn, nu de prijs niet op een heel lot gevallen is. Belachelijk. Met eenvijfde van de inleg win je eenvijfde van de prijs, simpel als wat. Dat is ook precies wat er gebeurd is. De Staatsloterij kan moeilijk garanderen dat de hoofdprijs altijd op een heel lot valt: daarmee zou de loterij bij voorbaat meer dan de helft van het aantal verkochte loten uitsluiten van een kans op een grote prijs.

Dit alles is natuurlijk uitstekend voer voor de liefhebbers van complotten, samenzweringen en achterkamertjespolitiek. De Staatsloterij heeft expres de hoofdprijs op eenvijfde lot laten vallen, zodat zij volgende maand weer mooie sier kan maken met een grote prijs en daarmee extra loten kan verkopen. Leuk bedacht, maar zonder enige vorm van bewijs is het niet meer dan een loze uitroep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!