woensdag 22 juli 2009

De rust wordt duur betaald

Extra medewerkers in de zaal die de orde bewaken. Bezoekers die rekening houden met elkaar. Een volwassen publiek dat enkel en alleen komt om van de film te genieten. Geen herrieschoppers in de zaal. Dat klinkt als een geweldige filmervaring en het goede nieuws is: binnenkort te zien in een bioscoop bij u in de buurt. Te beginnen in Pathé Schouwburgplein, bij positieve resultaten volgen later ook de andere Pathé-bioscopen.

Het slechte nieuws: je moet er extra voor betalen. Onder het mom van "het is maar een paar euro" moet je extra geld neertellen voor iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn. Het is toch de gewoonste zaak van de wereld dat je je gedraagt in de bioscoop? Het ene deel van het publiek misdraagt zich. De 'oplossing' volgens Pathé: het andere deel van het publiek moet meer geld betalen om van de overlast af te zijn.

Afgelopen zaterdag heb ik mij dood zitten ergeren aan het publiek bij 'Harry Potter 6' en ik juich iedere actie van harte toe om meer orde in de zaal te krijgen en om zich misdragende bezoekers aan te spreken op hun gedrag. Als je geen respect voor de rest van het publiek kunt opbrengen, blijf dan s.v.p. thuis. Het feit dat je als reguliere, zich wél aan de regels houdende bezoeker meer moet betalen om van de film te kunnen genieten, is schandalig.

1 opmerking:

  1. Helemaal mee eens. Schandalig dat de gewone bezoeker meer moet gaan betalen om rustig naar een film te kunnen kijken. Misschien moeten ze eens wat doen aan die gasten die luidruchtig in de bios zitten te bellen waar iedereen last van heeft.

    Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!