maandag 23 februari 2009

Academy Awards

Deze speciale editie van het Attorama nieuwsbulletin is geheel gewijd aan de Oscars, oftewel de Academy Awards zoals ze eigenlijk heten. (Hee, deze inleiding lijkt wel een echo van gisteren.) 'Slumdog Millionaire', de meest onwaarschijnlijke kandidaat, ging er met de prijs voor beste film vandoor en won in totaal 8 Oscars.

Gedoodverfde favoriet Mickey Rourke zag zijn Oscar uiteindelijk naar Sean Penn gaan. Penn is altijd een garantie voor kwaliteit, maar voor Rourke was dit de rol zijn leven – en waarschijnlijk de enige Oscarnominatie die hij ooit zal krijgen. Na zes nominaties won Kate Winslet dan eindelijk een Oscar, voor haar rol in 'The Reader'.

Heath Ledger werd onderscheiden voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight' en werd daarmee de tweede acteur die postuum een Oscar kreeg uitgereikt. 'The Dark Knight' werd tevens bekroond met een Oscar voor beste geluidsmontage – een klein goedmakertje voor het uitblijven van de grote nominaties.

De grote verliezer van de avond was ongetwijfeld 'Benjamin Button', die van de 13 nominaties er slechts 3 wist te verzilveren – en dan ook nog eens uitsluitend voor de technische categorieën. Dat sluit dan redelijk goed aan bij mijn eigen recensie: een verzorgde en mooi gemaakte film, maar verder weinig bijzonders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!