dinsdag 24 februari 2009

Scheppingsfolder

Misschien is hij al in de bus gevallen: de veelbesproken folder over de scheppingsleer. Een religieus initiatief, dat oproept Darwins evolutietheorie te verwerpen en het scheppingsverhaal als enige waarheid te accepteren. De manier waarop in de folder met de wetenschap wordt omgegaan, vind ik een grote schande.

Het is ineens alsof we weer een paar eeuwen terug zijn geworpen: een groep religieuze fanatici die met behulp van een paar twijfelachtige argumenten zegt dat wij een bepaalde theorie niet moeten geloven. Dat bepaal ik zelf wel, dank u. Het initiatief om de scheppingsleerfolders terug te sturen naar hun makers, onderschrijf ik dan ook van harte.

Ik kan prima begrijpen dat iemand vanuit zijn of haar geloofsovertuiging meer in het scheppingsverhaal ziet dan in de evolutietheorie. Maar dan ook alleen vanuit geloofsovertuiging, niet vanuit een wetenschappelijke invalshoek. Laten we religie en wetenschap s.v.p. gescheiden houden. De wetenschap heeft alleen maar te verliezen bij religieuze inmenging – en andersom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!