donderdag 12 februari 2009

The Curious Case of Benjamin Button

Voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de film gegaan, naar 'The Curious Case of Benjamin Button'. Een mooie, rustig voortkabbelende film. Met Brad Pitt als het titelpersonage met een omgekeerd verouderingsproces en Cate Blanchett als Daisy, de liefde van zijn leven. In een raamvertelling wordt het bizarre levensverhaal van Benjamin Button uit de doeken gedaan.

Benjamin wordt steeds jonger, terwijl Daisy steeds ouder wordt. Ze komen elkaar 'precies in het midden' tegen, als ze allebei even oud zijn. Hun relatie wordt daarmee een race tegen de klok en stevent af op een onafwendbaar noodlot. Het is in deze scènes dat de boodschap van de film als een mokerslag aankomt: koester het kostbare in het leven – voor je het weet is het juiste moment voorbij.

'The Curious Case of Benjamin Button' is een mooie, bedachtzame film. Het enige bezwaar dat je zou kunnen opvoeren is dat de film weinig tot geen plot heeft. Het is simpelweg het levensverhaal van iemand die steeds jonger wordt. Niets meer, niets minder. Een fascinerend uitgangspunt, maar de feitelijke uitwerking is weinig anders dan een rechttoe, rechtaan vertelling. Een goed gemaakt drama, maar mijn inziens is de film de 13 Oscar-nominaties niet waard.

Nieuwe trailers:
* Slumdog Millionaire (release op 12 februari). Een jongen uit de sloppenwijken van Mumbai weet het onwaarschijnlijk ver te schoppen in een tv-quiz. Genomineerd voor 10 Oscars.
* Defiance (release op 19 maart). Daniel Craig, Liev Schreiber en Jamie Bell in bekroond drama over drie joodse broers die een opstand leiden in de Tweede Wereldoorlog.
* The Wrestler (release op 12 februari). Een uitgerangeerde worstelaar hoopt op die ene laatste kans. Mickey Rourke kreeg al een Golden Globe voor zijn hoofdrol en gaat waarschijnlijk op voor een Oscar.
* Marley & Me (release op 5 maart). Romantische komedie met Owen Wilson, Jennifer Aniston en een hond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!