woensdag 14 januari 2009

Ondertrouw

Vanmiddag zijn we in ondertrouw gegaan. (Voor de trouwleken onder u: in ondertrouw gaan wil zeggen dat je je bij de gemeente inschrijft om te gaan trouwen. Wordt ook wel 'huwelijksaangfite' genoemd.) Vanaf heden mogen we elkaar dus formeel 'verloofde' noemen. Opnieuw een belangrijke stap: de ambtelijke molens zijn in werking gezet.

Een karweitje van niks overigens: we hadden om drie uur een afspraak en we stonden amper tien minuten later weer buiten. Dat krijg je als je niet in je eigen gemeente trouwt: in Sliedrecht zullen we ongetwijfeld een langer gesprek hebben, over de aankleding van de ceremonie, welke mensen erbij zijn, etc.

We waren zodoende erg vroeg klaar, dus we zijn nog even langs de drukkerij geweest om onze eerste versie van de trouwkaart in te dienen. Met een paar dagen moeten ze al wat kunnen fabriceren, dus als we een beetje geluk hebben, kunnen we dit weekend al een definitief ontwerp maken.

2 opmerkingen:

  1. Van harte gefeliciteerd met het feit dat jullie in ondertrouw zijn gegaan!Inderdaad een karweitje van niks he? Gezellig in zo'n hokje bij de gemeente Capelle...vroegen ze nog waarom jullie niet in Capelle trouwen? Dat deden ze bij ons wel haha. We zijn ook erg benieuwd naar de trouwkaart!

    Groetjes Thijs, Jen en Liam!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jajajaja, dat herinner ik me ook nog, zo'n 12 jaar geleden! We hebben er een heel gezellige dag van gemaakt verder!

    Jullie in elk geval van harte proficiat!!!

    Groetjes!
    Carola en de mannen

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!