dinsdag 27 januari 2009

Attorama nieuwsbulletin

* Regisseur en producent Kim Manners is overleden. Al sinds 1971 werkzaam en bij het grote publiek vooral bekend als regisseur van 53 (!) afleveringen van 'The X-Files'.
* Een heleboel leuke verkoopargumenten om enthousiast te worden over 'Tintin'. Ik zeg: Daniel Craig, Jamie Bell en Edgar Wright.
* Michael Uslan, uitvoerend producent van het vervolg op 'The Dark Knight', mikt voorlopig op een release in 2011.
* Het gerucht gaat dat Mickey Rourke te zien zal zijn in 'Iron Man 2', hoewel het salaris nog een valkuil kan zijn – net als bij Samuel L. Jackson.
* In de categorie 'vreemde casting': Hillary Duff en Kevin Zegers spelen de hoofdrollen in een nieuwe versie van 'Bonnie and Clyde'.

* Het gaat niet zo goed met de plannen van Seth Rogen om een filmversie te maken van 'The Green Hornet'.
* Een verslag van de première van 'The Girlfriend Experience', de nieuwste film van Steven Soderbergh, op het Sundance Festival.
* Drew Barrymore heeft wel zin in 'Charlie's Angels 3'. De vraag is of daar verder nog iemand op zit te wachten…
* Dakota Fanning is naar verluidt in onderhandeling voor een rol in 'New Moon', het vervolg op de onverwachte hit 'Twilight'.
* Eindelijk gerechtigheid na een decennium radiostilte: rond Pasen is eindelijk weer wat nieuws van 'Red Dwarf' te zien.
* Meer nieuws over de remake van 'V' en welke focus deze nieuwe versie zal krijgen. En: ABC heeft een pilot besteld.

* Bruce Springsteen staat dit jaar op Pinkpop én werkt aan een jubileumuitgave van de klassieker 'Darkness on the Edge of Town'.
* Neil Young werkt aan een conceptalbum – over milieuvriendelijk auto’s.
* Een uitgebreid interview met de leden van Franz Ferdinand over hun nieuwe album 'Tonight' en de muzikale koers van de band.
* De nieuwe single van U2, 'Get on Your Boots', is al op de radio in première gegaan. Op 15 februari verkrijgbaar als download, een dag daarna in de winkel.

* Na veertig jaar valt het doek voor Skrien, hét Nederlandse filmblad voor de liefhebbers van art house. De makers werken aan een doorstart, maar voorlopig zijn de liefhebbers van kunstzinnige films verstoken van een eigen blad.
* John Updike, een van de meest gelauwerde én meest verguisde Amerikaanse schrijvers ooit, is overleden. Updike verwierf wereldfaam met zijn beschrijvingen van op het eerste gezicht alledaagse Amerikanen, achter wier voordeur zich de grootste seksueel beladen drama’s afspeelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!