zaterdag 13 december 2008

Kindsoldaten

Vandaag een bezoek gebracht aan 'Wit licht', de met veel tamtam aangekondigde film waarin Marco Borsato zijn acteerdebuut maakt. De film is een visitekaartje van War Child en is mede op initiatief van Borsato gemaakt. De betekenis van de titel komt overigens pas op het einde in een flits voorbij en lijkt vooral gebruikt te zijn om aansluiting te zoeken bij eerder werk van Borsato.

'Wit licht' kent twee verhaallijnen. Enerzijds is er het verhaal van Abu, het jongetje dat wordt ontvoerd en tot kindsoldaat wordt gemaakt. Het zijn deze scènes die ongelooflijk krachtig zijn en een verpletterende indruk op de kijker achterlaten. De gruwelen die de kindsoldaten moeten ondergaan blijven op je netvlies gebrand.

De andere verhaallijn draait om Eduard (Borsato) die een zoektocht naar Abu begint. Het helaas deze verhaallijn die 'Wit licht' onderuit haalt. De acteerprestaties van Borsato zijn tenenkrommend – misschien had hij beter met een bijrol kunnen beginnen in plaats van met een dragende hoofdrol. De 'Scooby Doo'-achtige manier waarop Eduard de rebellen weet te vinden is eerder lachwekkend dan onderhoudend.

Al met al is 'Wit licht' een onevenwichtige film te noemen. Een film die je enerzijds ineen doet schrompelen als je denkt aan de gruweldaden van en met kindsoldaten, maar die je anderzijds doet hopen dat Borsato het voortaan bij muziek maken laat.

Nieuwe trailers:
* The Curious Case of Benjamin Button (release op 29 januari). Het eigenaardige verhaal van een man die oud geboren wordt en vervolgens steeds jonger wordt. Met Brad Pitt, Cate Blanchett en regie van David Fincher.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!