zaterdag 29 november 2008

Body of Lies

Vanavond 'Body of Lies' gezien. Een onderhoudende film, mooi gemaakt, vooral de beeldvoering, hier en daar behoorlijk onwaarschijnlijk, maar een leuke avond vermaak. Wel een tikkeltje voorspelbaar.

Leonardo DiCaprio speelt de innemende hoofdrol van CIA-agent Ferris die in het Midden-Oosten een terreurcel bestrijdt, terwijl zijn chef in Washington, een rol van Russell Crowe, er zijn eigen agenda op nahoudt. Het in de trailer aangekondigde conflict tussen de agent en zijn chef blijkt in de film uiteindelijk mee te vallen. Verder krijgt Mark Strong een bijzondere vermelding met zijn rol van Hani, die zo’n geweldige uitstraling en charisma heeft dat hij alle scènes naar zijn hand weet te zetten.

Het verloop van het verhaal van 'Body of Lies' is onderhoudend, maar daarentegen weinig verrassend. Het is een vakkundig opgebouwde spionagethriller, maar daarmee ook een voorspelbare film. Hier en daar wat onwaarschijnlijkheden – zo weet Midden-Oostenexpert Ferris alles van de plaatselijke gebruiken, behalve als hij een afspraakje heeft – maar niet van een dermate bedenkelijk niveau dat het te veel afleidt. Ook lijkt de door Ferris gebruikte tactiek om de terreurcel uit de tent te lokken een regelrechte kopie van die uit 'The Bourne Identity' (het boek, niet de film.)

Ridley Scott weet zijn films altijd een bijzondere beeldsignatuur mee te geven. Altijd schitterend in beeld gebracht, maar wel hevig gestileerd. Sinds 'American Gangster' vorig jaar lijkt Scott deze stilering los te hebben gelaten. De beeldvoering is nog steeds ontzettend mooi verzorgd, maar het natuurlijke kleurgebruik vind ik een sterke verbetering. Wellicht zijn de beelden nog steeds digitaal bewerkt, maar dan valt het in ieder geval niet meer op.

Nieuwe trailers:
* Valkyrie (release op 22 januari). Eindelijk de volledige trailer. Alles aan de film ademt voor mij kwaliteit – behalve de hoofdrol van Tom Cruise.
* Australia (release op 18 december). Eveneens de volledige trailer. Begint als liefdesverhaal, maar verandert in oorlogsdrama.
* Righteous Kill (release op 8 januari). De combinatie van De Niro en Pacino is natuurlijk de moeite waard, maar de prestaties van 50 Cent en Jon Avnet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!