zondag 18 november 2007

Twee keer film

Meteen de ‘achterstand’ maar even ingehaald en twee keer naar de film geweest dit weekeinde. Zaterdagavond in Pathé De Kuip naar ‘American Gangster’ geweest. Een goede, onderhoudende misdaadfilm over drugshandelaar Frank Lucas (gespeeld door Denzel Washington) en de politierechercheur die achter hem aanzit (gespeeld door Russell Crowe). De film deed mij sterk denken aan ‘Heat’, waarbij de uitwerking van de personages belangrijker is dan de actie. Verder ontbrak het aan de gebruikelijk gestileerde plaatjes van regisseur Ridley Scott, hoewel ik dat in dit geval nu niet bepaald een minpunt vond.

Zondag in Pathé Schouwburgplein – lang geleden dat ik daar geweest ben – ‘Atonement’ gezien. Een goede film, al komt hij wat traag op gang. Het duurt bijna een uur voordat de Grote Gebeurtenis plaatsvindt die alle belangrijke ontwikkelingen in de film in gang zet. Het overige bioscooppubliek was er duidelijk niet van gediend en zat openlijk te praten, te ritselen met papieren zakjes of anderszins geluid te maken. Het einde van ‘Atonement’, met een glansrol van Vanessa Redgrave, is werkelijk hartverscheurend.

Nieuwe trailers:
* Elizabeth: The Golden Age (release op 20 december). Cate Blanchett op herhaling als de Britse vorstin. Visueel overdonderende trailer, wat volgens de Amerikaanse critici echter ook de enige verdienste van de film is.
* The Golden Compass (release op 6 december). De volledige trailer deze keer. Vreemd genoeg was Daniel Craig volop te zien in de teaser, maar in de volledige trailer is hij niet of nauwelijks in beeld.
* Cloverfield (release op 7 februari). Een van de meest gehypete trailers van de afgelopen maanden is nu eindelijk ook in de Nederlandse bioscopen te zien.
* P.S. I Love You (release op 20 december). Een romantische komedie van de makers van 'The Devil Wears Prada'. Zal dan ook wel niet echt een mannenfilm zijn.
* Earth (release op 29 november). Natuurfilms halen zelden of nooit de bioscoop, maar de vorige keer (bij 'March of the Penguins') pakte dit uitstekend uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!