donderdag 22 mei 2008

Dag 6: de stadsmarinier

Vanmorgen zijn we bij het Infra Centrum geweest, het informatiecentrum waar werkelijk alle mogelijke (technische) informatie is te vinden over de renovatie van Rotterdam Centraal. De presentatie van vanmorgen was dan ook ongetwijfeld de meest technische van het hele introductieprogramma. De technische hoogstandjes die (allemaal tegelijkertijd) plaatsvinden rond CS zijn bijzonder indrukwekkend, al verloor de presentatie haar charme toen er gesproken werd over "het omleggen van voetgangers".

De lunch hebben we bij het Stadskantoor gebruikt, waar ik pardoes een paar nieuwe collega’s tegenkwam die ik gisteren ontmoet had. Ook de gemeentesecretaris schreef even aan. Her en der werden nog wat anekdotes over de eerst werkdag uitgewisseld. Het verhaal over mijn 'toevallige' ontmoeting met de VVD-fractievoorzitter deed het goed. ;)

's Middags hadden ween afspraak met de stadsmarinier van Spangen. Door een bijzondere samenwerking – dat kunnen we wel aanmerken als het overkoepelende thema van dit introductieprogramma – tussen politie, justitie en verschillende sociale diensten is de veiligheid in deze deelgemeente de laatste jaren sterk verbeterd. De stadsmarinier wist zijn verhaal bijzonder leuk te brengen, met name de imitaties van burgemeester Opstelten waren een succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!