donderdag 22 mei 2008

Crystal Skull

Vanavond in Pathé De Kuip 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' gezien. (Hierna 'Indy 4' of 'Crystal Skull' te noemen.) Een heerlijke ouderwetse avonturenfilm. 'Indy 4' slaagt waar klonen als 'The Da Vinci Code', 'The Mummy' en 'National Treasure' jammerlijk falen: het maken van een leuke, onderhoudende actiefilm. Weinig CGI en veel ouderwetste stunts; 'Indy 4' is een voorbeeld van hoe het wél moet.

Ik moet toegeven dat ik van tevoren mijn twijfels had. Zou de Indy-formule na 19 jaar nog wel werken? George Lucas en Steven Spielberg tonen echter aan dat de hommage aan de films uit hun jeugd ook in deze tijd nog tot een goede film kan leiden. En Harrison Ford is met zijn 65 jaar een van de meest vitale 60-plussers die ik ooit gezien heb.

De meest gehoorde kritiek is dat 'Indy 4' een ongeïnspireerde herhalingsoefening is. Daarmee ben ik het van harte oneens. De film past uitstekend in de serie en moet gewoon als volwaardig lid van de familie beschouwd worden. Toegegeven, ik vermoed dat 'Crystal Skull' een minder iconische status zal bereiken dan de overige drie.

* The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (release op 31 juli). Het derde deel uit de reeks, die inmiddels weinig meer met mummies of zelfs met Egypte te maken heeft.
* 21 (release op 26 juni). Het waargebeurde verhaal van een groepje MIT-studenten die proberen een casino failliet te spelen met blackjack.
* The Dark Knight (release op 24 juli). Op 4 mei online in première, nu in de bioscoop. Veel meer info dan de teaser, maar daarmee zijn ook veel meer plotdetails bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!