vrijdag 18 april 2008

Boodschap met humor

Twee films in evenzoveel dagen: vandaag 'Dunya & Desie' gezien. In eerste instantie was ik er niet zo happig op, maar Mrs Attorama heeft mij over de streep weten te trekken en daar heb ik geen spijt van. 'Dunya & Desie' blijkt een aardige, onderhoudende film te zijn die in deze tijden van verharding van het integratiedebat kiest voor een veel betere verpakking van haar boodschap: humor.

Voor degenen die de tv-serie rond het tweetal niet gezien hebben: geen zorgen. Ik heb de serie ook niet gezien, maar dat bleek geen enkel bezwaar te zijn. In de eerste minuut wordt in een notendop het voorafgaande samengevat: de Marokkaanse Dunya en de Nederlandse Desie zijn al hun hele leven vriendinnen en kennen elkaar door en door. Naarmate de meisjes ouder worden, blijken hun verschillende achtergronden steeds moeilijker met elkaar te verenigen.

De film opent met Dunya’s achttiende verjaardag, wanneer haar familie het tijd vindt om een echtgenoot voor haar te zoeken. De in Nederland opgegroeide Dunya vindt dat maar niets, maar wil tegelijkertijd haar familie niet afvallen. De vrijgevochten, individualistische Desie worstelt intussen zelf ook met de nodige (familie-) problemen. Het enige minpuntje vind ik het wel erg zoete einde van de film. Verder weet 'Dunya & Desie' op doeltreffende, humoristische wijze de verschillen tussen allochtonen en autochtonen te benoemen.

Nieuwe trailers:
* Penelope (release op 24 april). Sprookjesachtig aandoende film met Christina Ricci die vervloekt is en die de vloek pas kan opheffen wanneer ze ware liefde vindt. Ook met James McAvoy en Reese Witherspoon.
* Verder de volledige trailers van 'Sex and the City: The Movie', waarvan we gisteren pas de teaser voor het eerst hadden gezien, en van 'What Happens in Vegas', die slechts op enkele details anders was dan de teaser.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!