vrijdag 18 april 2008

Brown Sugar

Gisteravond 'Shine a Light' gezien, de door Martin Scorsese gemaakte concertfilm over de Rolling Stones. Een ongekende muzikale ervaring. De combinatie van Scorsese en de Stones kon natuurlijk bijna niet fout gaan. De film opent met de hectische voorbereidingen van de regisseur, die door de band niet of nauwelijks wordt ingelicht over het concert.

Met een spetterende uitvoering van 'Jumping Jack Flash' gaat het concert van start, zoals wel vaker tijdens de Bigger Bang tour. Mick Jagger springt en danst over het podium alsof hij nog steeds 18 is en is een ongekende meester in het bespelen van zijn publiek. En als je zegt dat de magistrale uitvoeringen van 'Sympathy for the Devil' en 'Brown Sugar' je niets doen, dan is er echt wat mis met je muzieksmaak.

Uit 'Shine a Light' blijkt maar weer eens hoe belangrijk chemie is voor een band. Zet twee middelmatige gitaristen naast elkaar en ze weten elkaar tot nieuwe hoogtes op te zwepen. Keith Richards en Ronnie Wood hoeven maar naar elkaar te knipogen of ze weten precies wat er bedoeld wordt. De interactie met Jack Whitie en Buddy Guy die voor gastoptredens langskomen, onderstreept dit nogmaals.

'Shine a Light' stijgt boven de gemiddelde concertfilm uit. Het is geen registratie, het is een beleving. De camera zit de band ontzettend dicht op de huid, waardoor je als het ware het concert in wordt gezogen. Na ieder nummer ben je geneigd mee te juichen en te applaudisseren – je vergeet gewoon dat je in de bioscoop zit.

Nieuwe trailers:
* Sex and the City: The Movie (release op 12 juni). De hitserie met Sarah Jessica Parker krijgt, na vele juridische en persoonlijke strubbelingen, een vervolg in de bioscoop.
* How She Move (release op 5 juni). Zwart meisje probeert door middel van een danswedstrijd aan haar arme en criminele milieu te ontsnappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!