zondag 2 december 2007

Nieuwe muziek (1)

Stevie Ann – Closer to the Heart
Een recente aankoop is ‘Closer to the Heart’ van Stevie Ann. De vorige cd van deze Nederlandse singer-songwriter, ‘Away from Here’, hebben Mrs Attorama en ik werkelijk grijsgedraaid in de auto. (Het is één van de weinige cd’s die we allebei leuk vinden en daarmee een uitstekende compromis-cd.) Stevie Ann is een artieste die zomaar in een huisconcert van buurman DV zou kunnen verschijnen. Het verschil is dat deze Nederlandse artieste wél het grote publiek heeft weten te bereiken.

‘Closer to the Heart’ is in vrijwel ieder opzicht een verbetering ten opzichte van ‘Away from Here’. Opnieuw van die kleine, breekbare, intieme liedjes die van een grote schoonheid zijn. Op het tweede album is een duidelijke muzikale groei waar te nemen: de muziek is rijker, de arrangementen zijn voller en het totaalbeeld zorgt voor een totaal verbeterde muzikale ervaring. Stevie Ann klinkt zekerder op dit album; de teksten gaan niet langer (alleen maar) over het jong en onervaren zijn.

De grotere muzikale variatie op ‘Closer to the Heart’ is een grote plus ten opzichte van ‘Away from Here’. Dat pakt niet altijd even goed uit. In ‘Love Song’ bijvoorbeeld, dat voorzien is van een snoeiharde gitaar, die helemaal niet bij de stem van Stevie Ann past. Een ander (klein) minpuntje is dat het album geen echte hitsingle lijkt te hebben, wat slecht kan zijn voor de verkoop. Niet dat ik zo redeneer, maar de meeste platenmaatschappijen helaas wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!