dinsdag 18 september 2007

Indiana, Bond, Harry en Robert Jordan

Eens kijken of ik nog wat nieuwtjes van afgelopen week kan vinden. Ik ben er natuurlijk eventjes tussenuit geweest.

* De titel van de nieuwe Indiana Jones is officieel aangekondigd. Mijn eerdere berichtje blijkt achterhaald te zijn: de titel luidt 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'. Op de internetforums geldt 'Crystal Skull' reeds als gangbare afkorting.
* Bond 22 krijgt steeds meer een mediterraan karakter. Na het nieuws van de opnames in Italiƫ zijn de producenten nu naar verluidt op zoek naar een Latina bondgirl.
* Nog meer Bond: volgens AICN is 'The Property of a Lady' de titel van de nieuwe Bond-film. Dat is goed mogelijk, dat is nog een van de (weinige) resterende beschikbare boektitels van Ian Fleming.
* Volgens scenarioschrijver Paul Haggis begint het verhaal van 'Bond 22' twee minuten na het einde van 'Casino Royale'. Voor het eerst in de Bond-serie zou het om een direct vervolg gaan.
* Jim Broadbent is gecast in de rol van Horace Slughorn in 'Harry Potter and the Half-Blood Prince'. Broadbent ken ik zelf vooral als de eigenaar van de Moulin Rouge, maar is ongetwijfeld bekender als de vader van Bridget Jones.
* Robert Jordan, auteur van de Wheel of Time serie, is overleden. Jordan gold als een van de giganten van de moderne sf-literatuur. De serie was nog niet af; de vraag is of en zo ja, hoe deze afgerond kan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!