woensdag 23 mei 2007

Piraterij

Gisteravond 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' (DMC) gekeken. Voor zaterdag staat deel 3 op de agenda, 'At World's End' (AWE). Ik werd er dus gisteren weer aan herinnerd dat het vervolg wat bleekjes afsteekt bij het origineel, 'Curse of the Black Pearl' (CotBP). CotBP was een toevalstreffer: Disney heeft rond 2003 een aantal pretparkattracties verfilmd, waarvan 'The Haunted Mansion' en 'Pirates of the Caribbean' de bekendste voorbeelden zijn. Alleen de piratenavonturen van Jack Sparrow werden een hit. En terecht, de rest is echt bagger. Nu zat Disney ineens met een kaskraker opgescheept, dus een vervolg kon niet uitblijven. Om kosten te besparen werden DMC en AWE grotendeels tegelijkertijd opgenomen.

DMC is een typisch vervolg in de categorie 'meer van hetzelfde': dezelfde personages, een nodeloos ingewikkeld plot en veel meer CGI. Om met iets positiefs te beginnen: de CGI is schitterend. Je zou haast geloven dat Bill Nighy er in het echt net zo uitziet als Davy Jones; zo levensecht is hij. Goede visuals maken echter nog geen goede film. Alle succesvolle elementen uit CotBP keren terug en toch werkt de combinatie in DMC minder goed. Johnny Depp is net zo grappig als in deel één, maar dat hadden we kunnen weten. Keira Knightley lijkt een stuk zeurderiger dan in CotBP. Het geheel voelt als een grote, minder geïnspireerde herhalingsoefening.

Zaterdag gaan we naar AWE. Ik hoop van harte dat deel 2 slechts een opbouw was voor een groots, geweldig deel 3. Chow-Yun Fat is toegevoegd aan de cast en dat kan dus bijna niet fout gaan. Geoffrey Rush krijgt een grotere rol toebedeeld en ik hoop dat zijn interactie met Johnny Depp voor wat leuks kan zorgen. Kort gezegd: ik hoop op wat nieuws, op iets verfrissends, niet op een herhaling van zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!