donderdag 31 december 2020

2020/2021

Is 2020 geworden wat ik ervan verwacht had? Welke plannen maak ik voor 2021? Tijd voor mijn jaarlijkse traditie van terugblikken en vooruitkijken. 

Persoonlijk
Het was een jaar dat op geen enkele wijze te voorspellen viel. Het voelt alsof we sinds maart op pauze staan. Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat ik vanaf half maart vrijwel alleen nog maar zou thuiswerken, een enkele week in augustus uitgezonderd? Dat de basisscholen tot twee keer toe dicht zouden gaan en dat Puckie en Sofietje thuis les zouden krijgen? Dat de vakantieplannen van mei niet doorgingen, die van de zomervakantie werden aangepast van Frankrijk naar Veluwe en dat we met Kerstmis eigenlijk helemaal niet meer naar buiten mochten?
    Verder was het op werkgebied af en toe (zoals eigenlijk altijd) redelijk hectisch, maar met de versterking die er eind van het jaar kwam, belooft 2021 wat dat betreft een beter jaar te worden. Dan is er hopelijk ook wat meer ruimte voor de persoonlijke ontwikkelingsplannen die voor dit jaar op stapel stonden. Daarover gesproken: ondanks alle coronaperikelen rondde Mrs Attorama gewoon haar studiejaar af en gaat ze gestaag door richting afstuderen.  

Puckie en Sofietje
Puckie maakte afgelopen jaar de overstap naar Groep 3 en stort zich sindsdien vol enthousiasme op lezen, schrijven en rekenen. Nog even en hij zit de hele dag met een boek op zijn kamer. De zwemlessen verliepen door de diverse afgelastingen, de strenge coronamaatregelen én het openen van een nieuw zwembad rommeliger dan vorig jaar gedacht. Ondanks alles wist Puckie toch maar mooi net voor de zomervakantie zijn A-diploma te halen. 
    Sofietje ging na de zomer naar Groep 6, wat waarschijnlijk betekent dat we ons volgend jaar om deze tijd een voorzichtig gaan oriënteren op middelbare scholen. Verder ging Sofietje vrolijk door met tekenen, knutselen en de zaterdagse traditie van samen wat bakken (als mama aan het studeren is.) Het thuisonderwijs, een stuk rustiger dan in de klas zelf, beviel Sofietje prima.

Bloggen
Met 365 blogposts, deze meegerekend, was het een productief blogjaar met een mooi rond aantal posts. De aanvang van de coronacrisis in maart zorgde voor een piek in het aantal berichten (37 die maand) maar daarna ben ik toch zo rond de 30 berichten per maand blijven schommelen. De categorie 'Straatbeeld' is sinds maart nauwelijks nog bijgewerkt, ondanks enkele pogingen van mijn kant om die weer op te starten. Een goed voornemen voor 2021 dan maar.

Hardlopen
Zie hiervoor mijn uitgebreide blogpost van gisteren. Het was enerzijds het beste hardloopjaar ooit, met meer rondjes en meer kilometers dan ooit tevoren. Anderzijds was het met het afgelasten van vrijwel alle wedstrijden, waaronder de langverwachte marathon, het slechtste jaar ooit. In 2021 hoop ik dan eindelijk eens de marathon te lopen...

Wijn en andere hobby's
Na de wijnproeverijen eind 2019 ben ik begin dit jaar enthousiast aan de slag gegaan met onder andere een nieuw cursusboek, maar dat bleek uiteindelijk iets te optimistisch. Tot nader order zijn alle wijncursussen geannuleerd en zelf een proeverij organiseren is er ook niet meer bij. Wat dan wel weer een leuke ontwikkeling is: de ontdekking van Platenburg.
    Sinds het thuiswerken wordt er meer gestreamd en naar podcasts geluisterd. Zo ook in huize Attorama. Vooral de podcasts zijn een ontdekking die ik veel eerder had moeten doen. Ook werd de 'gewone' playlist gestaag uitbreid, maar daar heb ik het al eerder over gehad.
    De moestuin kreeg dit jaar ook weer de nodige aandacht - ook in de vorm van fotografie door Sofietje - maar kende vreemd genoeg een wat mindere opbrengst dan vorig jaar. Deze winterperiode maar eens gebruiken voor bezinning en kijken wat we daar komend jaar mee willen doen.
   Ook het bioscoopbezoek had duidelijk te lijden onder corona. Bij mij persoonlijk, maar ook op grote schaal bij het publiek, is duidelijk een verschuiving richting streaming te zien. Misschien dat komend jaar 'No Time to Die' daar nog wat verandering in kan brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!