zondag 29 december 2019

Star Wars: The Rise of Skywalker

'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker' Aan regisseur J.J. Abrams de ondankbare taak om de sequel-trilogie af te ronden, nadat beoogd regisseur Colin Trevorrow was afgehaakt en nadat Rian Johnson in 'The Last Jedi' de meeste van de spaarzaam vooruitgeplande plotontwikkelingen uit 'The Force Awakens' de nek had omgedraaid. En toen overleed ook Carrie Fisher nog eens, voor wie oorspronkelijk juist een grote rol was weggelegd in deze episode.

Na de gebeurtenissen uit 'The Last Jedi' lijken de rebellen onder leiding van Rey, Finn en Poe Dameron er weer wat bovenop gekomen te zijn, al is The First Order van slechterik Kylo Ren nog steeds een grote bedreiging. Dan klinkt er ineens een stem uit het (verre) verleden en is de dreiging groter dan ooit. Wat resulteert, is een vermakelijke, maar wel erg volle film waarin gepoogd wordt alle verhaallijnen uit de nieuwe trilogie af te ronden, met de nodige verwijzingen naar de eerdere delen uit de reeks.

Met 'Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker' komt er na de originele, prequel- en sequel-trilogie een einde aan de 'Star Wars'-films rond de familie Skywalker. Interessant om te bedenken hoe de franchise zich verder zal ontwikkelen. De populariteit van 'The Mandalorian' laat zien dat het merk nog een tijdje mee kan.

Trailers:
1917 (9 januari). Bekroond drama van regisseur Sam Mendes over twee jongen Britse soldaten met een schier onmogelijke missie in de Eerste Wereldoorlog.
* Mulan (26 maart). Live-action versie van de Disney-animatiefilm over een Chinees meisje dat zich in het geheim aansluit bij het leger van het keizerrijk.
* No Time To Die (2 april). Daniel Craigs vijfde en laatste Bond-film, met Rami Malek als slechterik en met de terugkeer van veel oude bekenden uit 'Spectre'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!