vrijdag 31 mei 2019

Endgame

Vanavond, bijna precies een jaar na het vorige deel, was het tijd voor Avengers: Endgame. Vanwege de meivakantie en andere ad-hoc verplichtingen helaas niet eerder aan toegekomen, dus het was de afgelopen weken een hels karwei om spoilers te vermijden. Maar goed, hoe zou het aflopen na het wrede einde van 'Infinity War'?

De verslagenheid onder het handjevol overlevenden, de originele Avengers, is groot aan het begin van 'Endgame'. De film komt zodoende wat langzaam op gang, aangezien er goed de tijd wordt genomen hoe de verschillende personages omgaan met de rouwverwerking. Enerzijds mooi dat dit mogelijk is in de toch wat op zeker spelende Marvel-reeks, anderzijds zou de film zeker in het begin wat meer vaart kunnen gebruiken.

De focus op de originele Avengers maakt 'Endgame' wat minder een ensemblefilm dan 'Infinity War'. Met name in de tweede helft regent het cameo's van veel, heel veel superhelden. Die tweede helft is waar Marvel de afgelopen elf jaar naar opgebouwd heeft. Het indrukwekkende eindgevecht en de gevoelige epiloog, waarin zo'n beetje alle personages van de afgelopen 22 Marvel-films samenkomen, is een mooie - voorlopige - afsluiting van de reeks.

Trailers:
* Star Wars: The Rise of Skywalker (release op 18 december). Episode IX, het sluitstuk van de sequel-trilogie en naar verluidt het laatste dat we zullen zien van de Skywalker-familie.
* Men in Black International (release op 20 juni). Herstart van de MiB-reeks. Aan Chris Hemsworth en Tessa Thompson de ondankbare taak om Will Smith en Tommy Lee Jones te doen vergeten.
* The Lion King (release op 17 juli). Live-action versie (hoewel...) van Disneys animatieklassieker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!