vrijdag 1 juni 2018

Infinity War

Het is begonnen. De grote finale. Tien jaar na 'Iron Man' en het begin van het Marvel Cinematic Universe (MCU) is het in 'Avengers: Infinity War' dan eindelijk tijd voor de confrontatie met de grote slechterik. Er staat dan ook nogal wat op het spel. Onder regie van Joe en Anthony Russo bindt een groot, zeer groot aantal superhelden de strijd aan met Thanos, die van plan is om het halve universum de nek om te draaien.

De gebroeders Russo staan voor de moeilijke taak om vrijwel alle personages uit de voorgaande 18 (!) Marvel-films aan bod te laten komen, maar het is ze zowaar gelukt. De vliegveldscène uit 'Captain America: Civil War' was hier al een aardig voorproefje van. Deze lijn is goed doorgetrokken in 'Infinity War' en de film is daarmee een echte ensemblefilm geworden, waarin zelfs Robert Downey Jr. zijn sterrenstatus even aan de kant heeft geschoven.

'Infinity War' is een waardige samenkomst van alle voorgaande delen, is een goed gemaakte ensemblefilm en is tweeënhalf uur voortvarend vermaak. Enig nadeel: het is slechts een halve film. Na 149 minuten is het nog steeds onduidelijk hoe de confrontatie met Thanos gaat afgelopen. Daar moeten we nog een jaar op wachten...

Trailers:
* Sicario: Day of the Soldado (release op 5 juli). Josh Brolin en Benicio del Toro op herhaling in dit tweede deel over de escalerende 'war on drugs' langs de Amerikaans-Mexicaanse grens.
* Jurassic World: Fallen Kingdom (release op 7 juni). Chris Pratt en Bryce Dallas Howard proberen de overgebleven dinosaurussen uit deel 1 te redden.
* Skyscraper (release op 12 juli). Dwayne Johnson moet zijn gezin zien te redden uit een brandende wolkenkrabber, het hoogste gebouw ter wereld.
* Ant-Man & The Wasp (release op 18 juli). Paul Rudd en Evangeline Lilly als het duo uit de Marvel-reeks, onder toeziend oog van Michael Douglas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!