dinsdag 11 oktober 2016

Chestnut

Westworld, aflevering 2

'Chestnut', de tweede aflevering van 'Westworld' opent met het perspectief van de bezoekers van het park. Vaste bezoeker Logan neemt introduc√© William mee – en het contrast kan haast niet groter zijn. Terwijl Logan zijn diverse lusten botviert, neemt William een afwachtend, haast timide houding aan. Is Westworld wel iets voor William?

Ondertussen onderzoekt Bernard de diverse foutmeldingen bij de Hosts wat nader. Waarom leidde de ontdekking van de foto tot een foutmelding bij Dolores' vader? En waarom deed hij daar de hele nacht over? Programmeur Elsie vermoedt sabotage of een besmetting; Bernard wijst beide suggesties van de hand.

Die besmettelijkheid is wellicht zo gek nog niet. Dolores, die zich voorgaande evenementen steeds beter lijk te herinneren – tegen de regels in – lijkt iets door te geven aan Maeve. Een mooie gelegenheid om Thandie Newton wat meer te doen te geven dan in de pilot. Maeve herinnert zich ineens gebeurtenissen van lang geleden. Of het slechts een nare droom? Maar wacht eens even: Hosts kunnen helemaal niet dromen! En: als Maeve zichzelf uit haar slaapstand kan brengen, kunnen de andere Hosts dat dan ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!