woensdag 1 januari 2014

2013/2014

Is het afgelopen jaar geworden wat ik ervan verwacht had? En wat ga ik (anders) doen in 2014? Tijd voor mijn jaarlijkse traditie van terugblikken en vooruitkijken.

Persoonlijk
Genieten van ons kleine meisje in 2013? Check! Genieten van onze kleine jongen in 2013? Check! Op het gebied van persoonlijk geluk zal 2013 zodoende een moeilijk jaar worden om te overtreffen. Daar krijgt 2014 nog een zware dobber aan. (N.B. Hetzelfde gold uiteraard voor 2012 versus 2011.) Ons leven staat (weer) even op zijn kop met gebroken nachten, voedingsschema's en meer van dat soort typische beslommeringen van jonge ouders – maar het is en blijft genieten. Die lijn hopen we voort te zetten in 2014. Met niet één, maar twee kleine ukkepukken die een groot deel van onze tijd opslokken, lopen veel andere zaken – vooral het afspreken met vrienden – helaas het gevaar te versloffen. Al mijn goede voornemens om daar in 2014 verandering in aan te brengen, zouden daar helaas ook zomaar eens het slachtoffer van kunnen worden. Op werkgebied belooft 2014 hoe dan ook een roerig jaar te worden. Sowieso zullen de werkzaamheden en de relaties met andere afdelingen ingrijpend wijzigen. Daarnaast zal een flink deel van de collega's op termijn moeten vertrekken – misschien ikzelf ook wel. Daarentegen zou die nieuwe situatie wellicht ook een gelegenheid kunnen bieden om eens wat accenten te verleggen en een ietwat gewijzigde koers te gaan varen.

Bloggen
Met 351 blogposts in 2013 (gemiddeld meer dan 29 per maand) heeft mijn blog over aandacht niets te klagen gehad. Echter, het overgrote deel hiervan behelsde slechts het plaatsen van foto's. Met name de laatste paar maanden. Het aandeel van de geschreven blogposts zou dus nog wel wat omhoog kunnen – zeker voor iemand die klaagt over de vluchtigheid van sociale media. Een goed voornemen voor 2014: meer beschouwingen, recensies en analyses op dit blog.

Schrijven
Het opsturen van mijn manuscript naar uitgeverijen heeft helaas niet opgeleverd wat ik ervan gehoopt had. Mijn grote literaire doorbraak – ahem – zal dus nog even moeten op zich moeten laten wachten. Toegegeven, ik kon mij redelijk vinden in de (spaarzame) kritiek die ik van een enkele uitgeverij heb gekregen. Dat gezegd: de basis vind ik nog steeds staan als een huis en wellicht dat ik die ga gebruiken voor iets anders. Verder heb ik een synopsis gemaakt van vier (korte) verhalen die ik graag wat verder zou uitwerken. De thema's en de verhaallijnen heb ik al op 'papier' staan, maar ik zou mij er echt eens toe moeten zetten om die ideeën uit te schrijven. Mijns inziens zijn het in potentie sterke verhalen, maar daar kom ik natuurlijk alleen maar achter als ik er eens mee aan het werk ga. Een goed voornemen voor 2014 dus.

Hardlopen
Ik ben erg tevreden over mijn hardloopvorderingen het afgelopen jaar. Met name sinds ik begin oktober het advies kreeg van de huisarts om wat vaker, maar vooral wat regelmatiger, te hardlopen heb ik mijn tussentijden echt vooruit zien gaan. Ik ben van plan om die lijn vast te houden in 2014, met wellicht een of twee wedstrijden als richtpunt voor wat extra motivatie. In april de 10 km in Rotterdam en in het najaar een halve marathon? Ik noem maar wat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!