dinsdag 18 september 2012

Warnos aan het Westermeer - Deel 9

Wat is het mysterie van Warnos aan het Westermeer? Vandaag: deel 9. Kijk hier voor het voorgaande deel.
---

Ik ga zoeken bij De Cirkel. Daar was hij toch naar op weg?

Je besluit om terug te gaan naar De Cirkel. Je vraagt je af of je misschien nog wat meer zou moeten weten over de runen voordat je daar naartoe gaat. Je vraagt aan een van de soldaten of hij je kan vertellen waar Furion uithangt. Hij antwoordt dat de druïde waarschijnlijk in of bij de tempel is. Dat zou een omweg naar het stadje betekenen.

Wat doe je?
A)    Je gaat naar de tempel om het met Furion over de runen te hebben.
B)    Geen tijd te verliezen: je gaat direct naar De Cirkel
C)    Iets anders: …

Ik wil wel naar de tempel.

Je verlaat kasteel Warnos en trekt het stadje in. De weg naar de tempel laat zich gemakkelijk wijzen. Aangekomen bij de tempel zie je Furion, die je wenkt dichterbij te komen. Je vraagt Furion of hij je kan uitleggen wat de runen precies zijn. Furion legt uit dat de stenen oorspronkelijk werden gebruikt in een vruchtbaarheidsritueel, maar dat de bevolking van Warnos er in de loop der tijd meer krachten aan zijn gaan toeschrijven. De runen zouden de Warnosianen sterker maken dan wie dan ook. Allemaal onzin, aldus Furion, maar de bevolking gelooft het. Je vermoedt dat door de magische krachten die de bevolking aan de runen toeschrijft, deze een gewild object zijn om te stelen. Maar wat zouden de vissers er vervolgens mee moeten?

Wat doe je?
A)    Je vervolgt je weg naar De Cirkel om Gabris te zoeken.
B)    Je vraagt Furion wie er iets met de runen zou kunnen doen (behalve hijzelf).
C)    Iets anders: …

Ik ga voor antwoord B.

Je vraagt aan Furion wie de ‘magische’ krachten van de runen zou kunnen ontsluiten. Furion benadrukt nogmaals dat het slechts bijgeloof is dat de runen je sterker zouden maken. De runen worden alleen gebruikt bij een vruchtbaarheidsritueel, dat slechts door een gewijde druïde kan worden uitgevoerd. In Warnos is Furion de enige die dat kan. Het ‘misbruik’ van de runen kan volgens Furion dus alleen van buiten Warnos komen

Wat doe je?
A)    Je vervolgt je weg naar De Cirkel om Gabris te zoeken.
B)    Je denkt dat je genoeg weet om aan Beorn Warnos te rapporteren.
C)    Iets anders: ….

Ik ga naar De Cirkel om Gabris te zoeken.

Je bedankt Furion voor de informatie en je verlaat het stadje. Via kasteel Warnos ga je terug naar het bos, naar De Cirkel. Er lijken wat meer soldaten aanwezig te zijn dan de vorige keer dat je hier was. Het begint al een beetje donker te worden. Je schat dat je hooguit nog een uur licht hebt. Dat zou net genoeg zijn om De Cirkel te bereiken, maar de terugweg zou dan in het donker moeten plaatsvinden.

Wat doe je?
A)    Geen tijd te verliezen: je vervolgt je weg naar De Cirkel.
B)    Je besluit te overnachten in kasteel Warnos en je gaat morgenochtend vroeg naar De Cirkel.
C)    Iets anders: …

Geen tijd te verliezen: ik vertrek naar De Cirkel!

Een paar soldaten laten de ophaalbrug neer voor je. Je neemt de zuidelijke weg door het bos. Na ruim een uur lopen kom je aan bij het bospad dat naar De Cirkel leidt. De zon is onder gegaan en het is aardedonker in het bos. Toch kun je de toegangsweg naar De Cirkel gemakkelijk vinden: er staan soldaten bij gestationeerd met lantaarns. Op vertoon van de BW-ring laten ze je toe tot De Cirkel.

Hoe begin je je zoektocht naar Gabris?
A)    Je probeert sporen te zoeken die je naar Gabris kunnen leiden.
B)    Je probeert wijzer te worden uit de nog aanwezige runen.
C)    Iets anders: …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!