woensdag 19 september 2012

Warnos aan het Westermeer - Deel 10


Wat is het mysterie van Warnos aan het Westermeer? Vandaag: deel 10. Kijk hier voor het voorgaande deel.
---

Ik probeer sporen te zoeken die mij naar Gabris kunnen leiden.

Bij het licht van je lantaarn probeer je iets wijs te worden uit De Cirkel en de stenen die daar opgesteld staan. Alles lijkt hetzelfde als toen je hier nog met Furion en de groep vissers was. Bij nadere bestudering blijkt dat weer één van de runen is verdwenen. Het licht van je lantaarn geeft een kleine glinstering in het gras weer. Misschien de voetstappen van de dieven? Het spoor lijkt in zuidelijke richting te lopen.

Wat doe je?
A) Je volgt het spoor in zuidelijke richting.
B) Je verkent De Cirkel verder.
C) Iets anders: …

Ik volg het spoor in zuidelijke richting.

Het voetstappenspoor lijkt aan de zuidelijke kant het bos in te gaan. Als je dichterbij de bosrand komt, hoor je iets in de verte. Stemmen, voetstappen. Je dooft je lantaarn en je gaat op het geluid af. Vanuit een redelijk beschutte positie kun je zien wat er aan de hand is: je hebt Gabris gevonden. Hij houdt de ontbrekende rune in zijn hand en lijkt met een of ander ritueel bezig te zijn. Gabris is niet alleen: er zijn twee soldaten bij hem. Die hebben echter een heel andere wapenuitrusting, inclusief een heel ander embleem, dan de soldaten van Warnos.

Wat doe je?
A) Je gaat versterking halen bij de soldaten die de ingang van De Cirkel bewaken.
B) Je blijft Gabris en de vreemde soldaten observeren.
C) Iets anders: …

Hmm… dan maar observeren.

Vanuit je beschutte positie houd je Gabris in de gaten. Hij lijkt aan het einde te zijn gekomen van zijn ritueel. Voordat Gabris de rune weer bij zich steekt, lijk je een lichte, roodachtige gloed te ontwaren. Gabris zegt iets tegen de soldaten – je kunt niet verstaan wat – en gedrieën maken ze aanstalten om te vertrekken. Je volgt ze op veilige afstand. Na een tijdje komen de drie uit bij de grote weg (die naar het Westermeer leidt). Ze kijken om zich heen en je krijgt de indruk dat ze ergens op wachten.

Wat doe je?
A) Je wacht geduldig af, net zoals Gabris en de soldaten.
B) Je probeert naar een hoger punt te komen om wat meer van de omgeving te kunnen zien.
C) Iets anders: …

Ik wacht af.

Gabris en zijn groepje soldaten lopen een stukje verder richting het Westermeer. Je probeert ze bij te houden. Al snel hoor je een soort gedreun dat snel dichterbij komt. In de verte zie je lantaarns opdoemen. Het gedreun blijkt afkomstig te zijn van een grote groep soldaten: minstens 50, zo is je eerste inschatting. Op hun wapenuitrusting prijkt een gele A, tegen een blauwe achtergrond. Gabris voegt zich bij de rest van de troepen. De groep zet zich in beweging en vertrekt in westelijke richting.

Wat doe je?
A) Dit moet Warnos weten: je gaat terug naar het kasteel.
B) Wat zijn de troepen van plan? Je volgt Gabris en de soldaten.
C) Iets anders: …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!