zaterdag 9 juni 2012

De heenreis, deel 2


Aire de Bornaron.

De dag begon, uiteraard, met Mrs Attorama verrassen met haar verjaardagscadeau! Daarna met het hele gezin, inclusief Baby Attorama dus, naar de ontbijtzaal. Daar trok onze kleine ukkepuk (weer) veel bekijks, inclusief een Franse dame die meteen tegen haar begon te babbelen. Baby's gaan blijkbaar over alle nationaliteiten heen.

Deze keer om 9 uur (stipt): au revoir Langrès! De reis verliep verder via onder andere Onges (10.00 uur), Villefranche (12.00 uur) en Aire de Bornaron (14.00 uur). Om kwart voor 11 maakten we een kleine tussenstop. In de woorden van Mrs Attorama:

"Gestopt bij Aire de huppeldepup. Papa had een dubbele espresso nodig om achter het stuur te kruipen en mama was het gewoon een beetje zat. Baby Attorama daarentegen heeft het prima naar haar zin. Lekker flesje drinken, beetje rondkijken, beetje lachen naar andere kindjes. Nee, die vermaakt zich prima!"

Onze stop om 14.00 uur was zoals gezegd bij Aire de Bornaron. Een erg grote parkeerplek, met heel veel picknicktafels – en opnieuw veel belangstelling voor onze kleine ukkepuk. Wildvreemden die zomaar op je afstappen en tegen je kind beginnen te praten. Een Frans echtpaar, uit een van de voorsteden van Parijs, was op weg naar de Cote d'Azur en had erg veel belangstelling voor het reistentje. Ik voorspel een cadeau voor de kleinkinderen…

We waren relatief laat gestopt voor het lunchhapje, dus we dachten nog wel even door te kunnen. Maar nee, mevrouw zit helemaal in haar ritme, dus toen ze om 15.00 uur haar fles niet gekregen had, begon ze te protesteren. We waren net van de snelweg af (bij Montélimar) en zochten snel een parkeerplaats op. De rest van de route was nog een uurtje rijden door de Ardèche, een erg mooie route.

Rond half vijf waren we in Pradons, op camping Les Coudoulets. De camping lig zo’n beetje tegen de rivier aan (ook Ardèche genaamd), als ik het kaartje van Google Maps mag geloven. Morgen de omgeving maar een beetje in het echt verkennen om te kijken of dat klopt. Ons huisje/stacaravan ziet er mooi en ruim uit, met veel ruimte voor alle spullen voor ons en voor Anouk.

Nog even naar het Nederlands elftal gekeken in de kantine. De sfeer was uitstekend, maar het resultaat helaas wat minder…


Grotere kaart weergeven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!