maandag 15 augustus 2011

Jongens en meisjes apart

Jongens en meisjes moeten apart les krijgen. Nee, we zijn niet terug in vooroorlogse tijden. Dit is een serieus voorstel van de Besturenraad, de belangenvereniging voor christelijk onderwijs. Een onzinnig en archaĆÆsch voorstel natuurlijk, dat door de Besturenraad echter verkocht wordt met het argument dat jongens het op school minder goed doen dan meisjes en dat ze ontmoedigd worden door de betere schoolprestaties van de meisjes.

Een voorbeeld uit het artikel: meisjes zijn beter in talen, dus taalles kan beter gescheiden wordt uitgevoerd. Jongens hebben daar minder aanleg voor en hebben dus meer aandacht nodig voor dezelfde stof. Het tegenovergestelde geldt voor wiskunde. Kortom: meisjes zijn gemiddeld beter in typische meisjesvakken en jongens zijn gemiddeld beter in typische jongensvakken. Geniaal. Dat we dat niet eerder hebben ingezien. Gelukkig hebben we de Besturenraad.

De volgende stap is natuurlijk het uit elkaar halen van de slimme en de domme leerlingen. Al die hoge cijfers van de slimmeriken zijn natuurlijk een slecht voorbeeld voor de dommeriken van de klas. En laten we vooral niet vergeten om linkshandigen apart te zetten, omdat die gemiddeld creatiever zijn dan rechtshandigen. De betere creatieve prestaties van die linkspoten zouden al die niet-creatieve rechtshandigen maar ontmoedigen.

De vraag is natuurlijk wat we aan moeten met een slim, rechtshandig meisje dat toevallig slecht is in talen, maar goed in wiskunde. Misschien heeft de Besturenraad daar ook een voorstel voor? Vreemd genoeg heeft het ministerie van OC&W dit krankzinnige voorstel niet direct afgeschoten. Sterker nog, het ministerie zou zich kunnen voorstellen dat er met gescheiden klassen geƫxperimenteerd wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!