donderdag 18 augustus 2011

Age of Empires Online

De klassieker 'Age of Empires' geschikt gemaakt voor een groot, online publiek? Klinkt als te mooi om waar te zijn. Vanaf deze week beschikbaar, als gratis te spelen online spel: 'Age of Empires Online'. Als liefhebber van MMO's en RTS kon ik dat natuurlijk niet laten schieten, zeker gezien mijn vele potjes van de originele AoE. Mijn eerste indruk: een geslaagde poging, al heb ik nog erg veel te ontdekken.

'Age of Empires Online' (AoEO) combineert inderdaad op een doeltreffende wijze MMO en RTS. In je eigen hoofdstad kun je, zoals in vergelijkbare Facebook-games, je eigen stad opbouwen, die van andere spelers bezoek en met elkaar een gezamenlijke uitdaging aangaan (Co-op) of juist tegen elkaar strijden (PvP, Player versus Player). In de missies die je krijgt, doe AoEO aan als de RTS van weleer, met je eigen basis die je moet opbouwen en dergelijke.

AoEO is gratis, maar er is ook een premium versie verkrijgbaar. Al snel wordt duidelijk dat die premium-versie veel leuker is: sommige beloningen die je krijgt, kun je alleen in de premium-versie gebruiken. Ook kun je bepaalde opdrachten alleen uitvoeren in de premium-versie: het bouwen van een arena in opdracht van de Spartanen bijvoorbeeld. Vanaf level 5, en dat is al vrij snel, kun je hier eigenlijk niet meer omheen.

Een paar kleine nadelen: de installatie. Tip: voer de installatie uit als administrator, dat scheelt een paar keer opnieuw opstarten. En maak alvast een Windows Live account aan als je nog geen Hotmail of MSN gebruikt. Dan gaat het allicht vloeiender dan bij ondergetekende. Andere kleine minpuntjes zijn de lange laadtijd van het spel en dat je tijdens je solo-opdrachten niet kunt opslaan.

Maar dat valt allemaal in het niet: 'Age of Empires Online' is heel erg leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!