woensdag 27 juli 2011

Bij de verloskundige, week 25

Alles gaat prima met Winnie. We zitten inmiddels bijna op een halfjaar, met nog iets meer dan drie maanden te gaan tot de uitgerekende datum. Onze afspraken met de verloskundige, tot vandaag iedere vier weken, gaan vanaf nu iedere drie weken plaatsvinden. Ook hebben we de definitieve uitslag van de 20-weken echo gekregen. De verloskundige wees nog eens aan dat de placenta aan de achterkant ligt. Daarom kan Mrs Attorama Winnie zo goed en zo vaak voelen schoppen.

Verder hebben we een paar kleine kwaaltjes van Mrs Attorama besproken: slapende handen en maagzuur. Beide zijn volkomen normaal in deze fase van de zwangerschap en ook gemakkelijk te verhelpen: met respectievelijk skate-handschoenen en vanillevla. Of we kunnen het gewoon laten zitten en er niets aan doen; gaat vanzelf weer weg. Een ander symptoom, vermoeidheid, lag wellicht aan Mrs Attorama's ijzergehalte, maar dat bleek niet zo te zijn. Suggestie van de verloskundige: doe het eens wat rustiger aan.

Voor de eerstvolgende afspraak moet Mrs Attorama's bloedsuikerspiegel gecontroleerd worden, om de eenvoudige reden dat haar moeder daar destijds ook last van had. Ook gaan ze de volgende keer de bloedgroep van Winnie testen, aangezien Mrs Attorama een negatieve bloedgroep heeft. Zie ook mijn vorige blogpost daarover, of deze uitleg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!