woensdag 1 juni 2011

GEEN bloedtest

Vandaag zijn we op controle geweest bij de verloskundige. Alles goed. We hebben Wimpies hartslag gehoord en een paar kleine vragen gesteld en verder was er eigenlijk niet zo heel veel bijzonders te melden. Wimpie weegt op dit moment zo'n 100 gram. Hij/Zij gaat nu een groeispurt inzetten: over drie weken is Wimpie drie keer zo zwaar. Dan moet Mrs Attorama Wimpie ook zo'n beetje gaan voelen bewegen.

De verloskundige haalde nog iets opvallends aan. Uit het eerdere bloedonderzoek bleek dat Mrs Attorama bloedgroep A negatief heeft. Mocht Wimpie een positieve bloedgroep hebben – dat wordt later in de zwangerschap nog onderzocht – dan kan dat voor een klein probleempje zorgen, maar dat is vlak na de bevalling wel op te lossen. Eigenlijk helemaal geen probleempje dus. Vervolgens vroeg ik of we niet van tevoren kunnen zien wat de kans op Wimpies bloedgroep is, door mijn bloedgroep te laten bepalen. (Een van de dingen die ik nooit heb laten doen.)

Daar wilde de verloskundige niet aan, aan het onderzoeken van mijn bloedgroep. Het komt namelijk bij "een bepaald percentage" (in haar woorden) voor dat de aanstaande moeder bij de verloskundige zit met iemand die eigenlijk helemaal de vader niet is. Dat zou uit de bloedtest haarfijn blijken, wat tot vervelende situaties zou kunnen leiden bij de verloskundige. Variƫrend van slaande ruzie tot echtscheidingen ter plekke. Geen bloedtest dus. Dat doen we maar op eigen gelegenheid, als we daar behoefte aan hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!