zaterdag 14 mei 2011

Thor

Een regisseur (Kenneth Branagh) die vooral bekend is vanwege zijn Shakespeare-verfilmingen die zich buigt over een stripverfilming? En die strip is dan ook nog eens gebaseerd op de Noorse mythologie? Klinkt als een moeilijk te verkopen film. Maar nee, 'Thor' is juist een zeer toegankelijke, onderhoudende film – en misschien wel de beste comic-film van deze zomer.

Chris Hemsworth speelt de titelrol, de dondergod die uit zijn eigen wereld (Asgard) wordt verbannen en op Aarde terechtkomt. Het verhaal schakelt vervolgens voortdurend tussen Aarde en Asgard, op een prettige manier, met een leuke mix van humor en actie, zonder dat de ene verhaallijn de andere gaat overheersen. In de finale overheersen de special effects de actie jammer genoeg, hoe mooi de wereld van Asgard ook is vormgegeven.

Hier en daar zitten er wat slordigheidjes in de karakterisering. Zo stelt Thor op het einde dat de organisatie SHIELD hem als een bondgenoot kan beschouwen. Logisch aangezien deze film natuurlijk opbouwt naar 'The Avengers' volgend jaar, maar ontzettend onlogisch als je ziet hoe SHIELD met Thor omgaat in deze film. Ook worden de acties van de slechterik naar het einde toe wat minder te verklaren: het lijkt wel of hij halverwege van plan verandert.

Hoe dan ook: 'Thor' is een bijzonder leuke actiefilm, die niet gebukt gaat onder vereiste kennis van bepaalde strips of van de Noorse goden. Ook past de film op een mooie, natuurlijke manier in het rijtje Marvel-films. Niet zoals bij 'Iron Man 2', waar het verhaal er duidelijk wél onder leed. Op naar de rest van de serie!

Nieuwe trailers:
* Source Code (release op 9 juni). Jake Gyllenhaal heeft de mogelijkheid om de loop van de geschiedenis van veranderen – of denkt hij dat alleen maar?
* The Hangover, Part 2 (release op 26 mei). Wat is er erger dan een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje in Las Vegas? Eentje in Thailand.
* X-Men: First Class (release op 9 juni). De ontstaansgeschiedenis van X-Men, gesitueerd ten tijde van de Cubacrisis. "Peace was never an option."
* Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (release op 19 mei). Johnny Depp voor de vierde keer als captain Jack Sparrow, deze maal op zoek naar de fontein der eeuwige jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!