vrijdag 28 mei 2010

Prince of Persia: The Sands of Time

Vandaag hebben we 'Prince of Persia: The Sands of Time' gezien in de bioscoop. Mrs Attorama wilde er graag naartoe. Nee heus, echt waar: een film gebaseerd op een computerspelletje en mijn vrouw wilde daar graag naartoe. Zelf had ik er in eerste instantie weinig interesse in: game-verfilmingen hebben nu eenmaal een slechte reputatie. Dat bleek mee te vallen: 'Prince of Persia' is een aardige film.

Prins Dastan, een rol van Jake Gyllenhaal, vindt een magische dolk die de gebruiker de mogelijkheid geeft om terug te gaan in de tijd. Dat is natuurlijk een gewild wapen en binnen de kortste keren zit Dastan tot over zijn oren in de problemen. Dat leidt tot een hele bubs achtervolgingen en actiescènes. Melig hoogtepunt zijn de struisvogelraces; dieptepunt is de veel te over de top finale, die vooral bedoeld lijkt te zijn om de effectenafdeling van de film te promoten.

De casting lijkt daarentegen een gouden greep. Jake Gyllenhaal speelt zijn meest fysieke rol ooit en maakt een indrukwekkend debuut als actieheld. Gemma Arterton voorziet alles en iedereen van ironisch commentaar, Alfred Molina zorgt voor de komische noot. Twijfelgeval is nota bene Ben Kingsley, die ondanks al zijn kwaliteiten geen al te beste prestatie neerzet.

Kortom: 'Prince of Persia: The Sands of Time' stijgt vooral dankzij de cast uit boven de gemiddelde game-verfilming.

Nieuwe trailers:
* The Sorcerer’s Apprentice (release op 29 juli). Nicholas Cage probeert Jay Baruchel ervan te overtuigen dat hij magische krachten heeft. Effectieve trailer, die het uitgangspunt van de film vertelt zonder iets van de plot weg te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!