donderdag 6 mei 2010

It's great to be back!

Vandaag 'Iron Man 2' gezien, in een drooggelegde Pathé De Kuip. (Iets met een bekerwedstrijd.) Robert Downey Jr. keer terug als Tony Stark, die op het einde van deel 1 bekendmaakte dat hij de man in het ijzeren pak is. In 2008 was 'Iron Man' een onverwacht grote hit en volgens sommigen zelfs beter dan 'The Dark Knight'. De verwachtingen voor deel 2 waren dan ook hooggespannen.

'Iron Man 2' stelt wat dat betreft niet teleur. Net zoals in het eerste deel is er geslaagde mix van actie, humor, drama en realisme. En ook hier draait het vooral om de charme van Robert Downey Jr. Voor de liefhebbers van Marvel: er zit een leuke knipoog naar de komende film van Captain America en ook The Avengers krijgen een verwijzing. Helemaal op het einde, na de credits, zit nog een onthulling voor 'Thor'.

Enig bezwaar tegen 'Iron Man 2' is dat de film in de eerste helft niet echt een focus heeft. Het is moeilijk vast te stellen wat nu eigenlijk het uitgangspunt van de film is. Er zijn de persoonlijke strubbelingen van Stark, de overheid die de wapens van Iron Man wil inpikken en dan is er ook nog iets met Mickey Rourke en Scarlett Johansson. Zodoende steelt in de eerste helft vooral Sam Rockwell de show als Justin Hammer, een zakelijke concurrent van Tony Stark.

Samenvattend: 'Iron Man 2' is een leuke herhaling van zetten, komt wellicht wat langzaam op gang, maar is, net zoals zijn voorganger, een charmante film.

Nieuwe trailers:
* Repo Men (release op 3 juni). Jude Law neemt donororganen in van wanbetalers, maar krijgt dan zijn eigen collega's achter zich aan.
* She's Out of My League (release op 3 juni). Jay Baruchel wordt heel erg zenuwachtig als Alice Eve ineens interesse in hem lijkt te tonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!