zaterdag 20 maart 2010

Shutter Island

Vandaag 'Shutter Island' gezien, in Pathé De Kuip. FBI-agent Edward Daniels (een rol van Leonardo DiCaprio) wordt naar Shutter Island gestuurd, waar een patiënte is verdwenen uit de inrichting. Terwijl Daniels probeert om de verdwenen patiënte op te sporen, wordt hij van alle kanten tegengewerkt. Het personeel van de inrichting werkt nou niet bepaald mee en kan Daniels zijn nieuwe FBI-partner eigenlijk wel vertrouwen?

'Shutter Island', een nieuwe samenwerking tussen DiCaprio en regisseur Martin Scorsese, is heerlijk naargeestig en beklemmend in beeld gebracht. (Ik vroeg mij eerst af of er wellicht iets stuk was aan de projector, maar dit bleek later een belangrijk onderdeel van het plot te zijn.) Al in de eerste paar minuten maken de mistige beelden en de (wel erg sterk aangezette) onheilspellende muziek duidelijk dat Shutter Island een plek is waar zich vreemde zaken afspelen.

Over het einde van 'Shutter Island' wordt door filmfans uitgebreid gedebatteerd. Wat is waar in de voorlaatste scène en wat niet? Voor wie de film gezien heeft: het gaat om een van de laatste zinnen, die met het nu al befaamde heroes-/monsters-citaat. Die zin, die overigens niet in het boek te vinden was, verdeelt fans in twee kampen. In welk kamp zit jij? Ga naar 'Shutter Island' en oordeel zelf.

Nieuwe trailers:
* First Mission (release op 25 maart). De ambitieuze, maar naïeve Anniek Pheifer voegt zich in Zuid-Amerika bij Artsen Zonder Grenzen.
* The Crazies (release op 11 maart). Timothy Olyphant en Radha Mitchell zien langzaamaan de inwoners van hun dorpje veranderen.
* Solomon Kane (release op 25 maart). 'Van Helsing'-achtige actiefilm, van de bedenkers van 'Conan the Barbarian'.
* Green Zone (release op 15 april). Matt Damon als legerofficier die in Irak wanhopig op zoek gaat naar massavernietigingswapens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!