zaterdag 30 januari 2010

Gerenoveerde mythe

Zojuist teruggekeerd van een bezoek aan 'Sherlock Holmes', met Robert Downey Jr in de titelrol. Ook met Jude Law als John Watson, Rachel McAdams als Irene Adler en Mark Strong als Lord Blackwood. Wanneer Lord Blackwood uit de dood lijkt te herrijzen, is het de taak van Holmes en Watson om te onderzoeken wat er precies aan de hand is. Ondertussen is Holmes niet geheel ongevoelig voor de charmes van Ms Adler.

Regisseur Guy Ritchie weet Holmes te ontdoen van vele oubolligheden en weet de 120 jaar geleden bedachte held klaar te stomen voor de 21e eeuw. This is not your father's Sherlock. De vraag is hoeverre het beeld dat de huidige generatie van Sherlock Holmes beïnvloed is door de honderden film-, televisie- en toneelbewerkingen. Ritchie weet in ieder geval zijn geheel eigen versie neer te zetten, al zullen doorgewinterde Holmes-fans hier en daar wat vreemd staan te kijken.

Downey Jr, die een Golden Globe voor zijn rol won, weet net als in 'Iron Man' de film voor een groot deel puur op zijn charme te dragen. Met de (niet al te subtiele) verwijzingen naar professor Moriarty, evenals de aankondiging van deze week over Guy Ritchies toekomstplannen, lijkt 'Sherlock Holmes' bewust te zijn opgezet als eerste deel van een nieuwe filmreeks.

Nieuwe trailers:
* Clash of the Titans (release op 1 april). Sam Worthington als Perseus, Liam Neeson als Zeus en nog vele andere in de strijd tussen mensen, goden en onderwereld.
* The Lovely Bones (release op 25 februari). Vanuit het hiernamaals kijkt Susie toe hoe haar familie omgaat met het verlies – en de jacht op haar moordenaar.
* Valentine's Day (release op 11 februari). Een keur aan sterren in deze mozaïekvariant van de een romantische komedie rond Valentijnsdag.
* The Book of Eli (release op 4 maart). In een postapocalyptische wereld is Denzel Washington de enige die de mensheid kan redden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!