zaterdag 17 oktober 2009

Up

Vandaag hebben we 'Up' gezien, de nieuwste Pixar-animatie. Na voorgaande successen lag de lat voor Pixar erg hoog, maar gelukkig stelt 'Up' niet teleur. Sterker nog, 'Up' weet op geniale wijze de karakteristieke Pixar-humor te combineren met volwassen thema's. Zo begint 'Up' met het tragische verhaal van Carl en zijn vrouw Ellie, waarbij het moeilijk is om geen traantje weg te hoeven pinken. 'Up' is het verhaal van Carl, die duizenden ballonnen aan zijn huis bindt en de wijde wereld intrekt.

Het geheel verloopt echter niet – hoe kan het ook anders? – zoals Carl verwacht. Wanneer Carl de verstekeling Russell ontdekt, begint voor beiden een wild avontuur. En dan is Russell nog wel de minste van Carls zorgen… Ook bij deze film kregen wij van Pathé een modieus 3D-brilletje. Het effect was wat minder duidelijk aanwezig dan bij 'Ice Age 3', maar af en toe was het wel een leuk extraatje. Bijvoorbeeld in scènes met grote landschappen, diepe afgronden, et cetera.

Nieuwe trailers:
* This Is It (release op 28 oktober). Interviews, repetities en een kijkje achter de schermen bij wat de laatste tournee van Michael Jackson had moeten worden.
* Toy Story 3 (release op 28 juli). Woody, Buzz Lightyear en nog veel meer speelgoedmaatjes keren terug.
* Partly Cloudy. Traditie bij Pixar: een voorfilmpje. In 'Partly Cloudy' wordt aangetoond hoe ooievaars baby’s bezorgen – en wat voor problemen dit soms kan opleveren…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!