woensdag 14 oktober 2009

Stained Shadowcraft

Er staat een flink aantal veranderingen in WoW op stapel, die ik even kort de revue wil laten passeren: de nieuwe patch op het PTR, veranderingen rond emblems, de onmogelijkheid om Onyxia te doen en de verplichting tot Battle.net. Voor persoonlijke WoW-vorderingen, zie onderaan deze blogpost.

Het Public Test Realm (PTR) is geopend voor patch 3.3. De grootste toevoeging: Icecrown Citadel. Een jaar na de release van WotLK wordt het eindelijk mogelijk om de Arthas, de Lich King zelf, te bevechten in een raid en in een dungeon. De raid zal ik waarschijnlijk niet meemaken, aangezien ik raids al enige tijd heb opgegeven. Daarom ben ik ook bijzonder blij met de nieuwe, uit drie delen bestaande dungeon die in 3.3 wordt toegevoegd, waarin je ook als meer 'casual' speler de confrontatie met Arthas kunt aangaan.

De nieuwe patch zal opnieuw voor een verandering rond emblems zorgen. Triumph wordt de nieuwe standaard, zoals Conquest dat nu is. Met andere woorden: Tier 9, nu alleen nog te bemachtigen door raids, is in de nieuwe patch gemakkelijk bij elkaar te sparen door het doen van heroics. De hardcore-raiders zullen wel (weer) gaan klagen dat alles veel te gemakkelijk wordt gemaakt. Ik weet in ieder geval wat ik ga doen met Atto tussen 3.3 en het einde van 'Wrath': de rest van de Sunstrider-set verzamelen.

Ondertussen lijkt Onyxia nu al slachtoffer geworden van de achievement-terreur. Kort gezegd: als je de afgelopen drie weken niet hebt deelgenomen aan deze nieuwe raid – en dus geen achievement kunt laten zien – word je niet meer uitgenodigd. In plaats van te laten zien wat je gedaan hebt, waarvoor achievements bedoeld zijn, gelden ze nu als startkwalificatie om ergens aan te mogen meedoen. De enige oplossing om deze raid nu nog te doen: lid worden van een gilde.

Na 12 november word je als WoW-speler verplicht tot een account op BattleNet. Groot voordeel van Battle.net is dat je altijd contact kunt houden met andere spelers, zelfs als die een andere Blizzard-game aan het spelen zijn dan jij. Kort gezegd komt het erop neer dat je voortaan je e-mailadres nodig hebt om in te loggen in plaats van je gebruikersnaam. Vanuit commercieel oogpunt snap ik deze zet wel: waarom zou je als bedrijf twee verschillende inlogservers in stand houden? Daarentegen worden nu miljoenen spelers zonder pardon gedwongen om over te stappen.

---
Atto is voorlopig klaar met het verbeteren van zijn gear. Vanavond een nieuw deel van de Sunstrider-set bemachtigd. Ook heb ik door middel van dailies voor het Argent Tournament een heleboel heirloom-items voor Shacklebolt aangeschaft. Die kan er voorlopig even tegenaan dus. (Zie onderstaande lijst.) Met Atto krijg ik pas in patch 3.3 weer wat te doen, over een maand waarschijnlijk, dus voorlopig is het weer even tijd voor een paar alts en/of wat retro-content.

Atto:
* Spectral Kris
* The Faceroller
* Kurisu's Indecision
* Combustion Bracers
* Sunstrider's Shoulderpads of Conquest

Shacklebolt:
* Venerable Mass of McGowan (2x)
* Stained Shadowcraft Spaulders
* Stained Shadowcraft Tunic
* Discerning Eye of the Beast
* Swift Hand of Justice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!