maandag 28 september 2009

Hij zei, zij zei

Roman Polanski is gearresteerd. Na meer dan 30 jaar wordt hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De verkrachtingszaak uit 1977, waarbij de regisseur zich vergrepen zou hebben aan de minderjarige Samantha Geimer, lijkt Polanski dan uiteindelijk toch noodlottig te zijn geworden.

Polanski heeft altijd volgehouden dat hij er ingeluisd is door de moeder van het 13-jarige meisje. Die zou alles gedaan hebben voor de carri̬re van haar dochter Рen van zichzelf Рen had de regisseur willen chanteren. Het is in dat geval vreemd dat Polanski in eerste instantie schuld bekende, maar later naar Frankrijk vluchtte. Weglopen voor de Amerikaanse justitie spreekt nou niet bepaald in zijn voordeel.

Samantha Geimer heeft echter ook wat twijfelachtige beslissingen genomen en vreemde uitspraken gedaan. Geimer heeft verklaard aan haar eerste bezoek aan Polanski al een naar, ongepast gevoel overgehouden te hebben. Het is dan ook vreemd dat ze korte tijd later gewoon een nieuwe afspraak maakte met de regisseur. Ook heeft Geimer inmiddels toegegeven dat er van verkrachting geen sprake was.

Feit is en blijft dat er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden tussen de destijds 44-jarige Polanski en de 13-jarige Geimer. De Amerikaanse wet is op dit punt onverbiddelijk. Met de arrestatie van Polanski wordt de zaak eindelijk beslecht, maar het is nog even afwachten in wiens of wier voordeel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!