zondag 2 augustus 2009

De bordspelvariant


Vandaag hebben we met zijn zessen 'World of Warcraft – The Board Game' gedaan. Kortom, de bordspelvariant van het gelijknamige online pc-spel. Een bijzonder groots opgezet bordspel, dat aardig de sfeer van het pc-spel weet te benaderen. N.B. Zorg dat je een (erg) grote tafel hebt om op te kunnen spelen. De keukentafel was niet al te klein uitgevallen, maar nog steeds van onvoldoende formaat om alles te kunnen uitstallen.
WoW is een erg leuk bordspel, maar zeker voor beginnelingen duurt het erg lang voordat je eenmaal aan het spelen bent. Na zo’n anderhalf uur waren we klaar met het doornemen van de spelregels, het klaarzetten van het bord en alle benodigdheden (kaartjes, tokens, speelfiguren, etc.). Kortom, we hadden na 90 minuten nog steeds geen enkele actie ondernomen. Dat zal een volgende keer ongetwijfeld gemakkelijker gaan.
Doel van het spel: het verslaan van de eindbaas. Door het vervullen van quests kun je goud, experience-points en items winnen. Oftewel: je personage rijker en krachtiger maken. Door middel van een aantal achtkantige dobbelstenen ga je het gevecht aan. Het aantal dobbelstenen en hoe vaak je hiermee mag dobbelen is (opnieuw) afhankelijk van hoe krachtig je personage is.
Een leuk element dat ook in het bordspel behouden is gebleven: het verdelen van items. Net zoals in de online variant moet je als groepje bepalen wie de beloning mag opeisen. Terwijl de enige groep gezamenlijk een beslissing nam, hanteerde de andere groep de regel van de dobbelsteen. Een ander, erg groot pluspunt: je speelt niet individueel, maar als groep. Spelers kunnen kiezen of ze voor Horde of Alliance willen spelen.
Als kenner van het online spel heb je nauwelijks enig voordeel, zo ontdekte ik. Je kunt de verschillende locaties op het speelbord sneller vinden en bij het uitzoeken van de speelstukken weet je een Ghoul van een Gnoll te onderscheiden – maar dat is het dan ook. Het enige echte voordeel dat je hebt, is dat je weet welke wapens en welke items de verschillende klassen kunnen gebruiken.

1 opmerking:

  1. Gelukkig dat jij geen voordeel had als kenner van het online spel, dan had je ons allemaal ingemaakt.

    xxx Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!