zaterdag 22 augustus 2009

Blizzcon: Cataclysm

Zoals verwacht: op Blizzcon is de nieuwe uitbreiding voor 'World of Warcraft' aangekondigd. De uitgelekte titel 'Cataclysm' bleek te kloppen, evenals alle andere geruchten. Bekijk de trailer en eventuele andere aankondigingen hier. Voorlopige schattingen gaan uit van een release over 1 jaar. Het verhaal van 'Cataclysm': een grote ramp voltrekt zich op Azeroth, waardoor de verschillende continenten totaal veranderen. Sommige zones worden in tweeën gesplitst door een vulkaanuitbarstingen, andere lopen onder water – en in weer andere neemt de natuur bezit van het land. Deze veranderingen vinden voor iedere speler plaats, ongeacht of je de uitbreiding koopt of niet.

Een kleine opsomming:
* Level 85. Een wat mindere verhoging van de level-cap dan bij de voorgaande twee uitbreidingen, maar ongetwijfeld zal de curve zo steil lopen dat je er ongeveer dezelfde tijd aan kwijt bent. Hopelijk brengt dit de toename van de profession-skills weer een beetje in de pas.
* Zeven nieuwe zones. Geen nieuw continent deze keer, maar her en der verspreid over de bestaande continenten van Azeroth. Dit lijkt mij een goede mogelijkheid om de oude, tegenwoordig haast ongebruikte zones nieuw leven in te blazen. Spelers op lage en hoge levels komen elkaar weer tegen. Anderzijds: is het updaten van oude zones geen erg makkelijke manier om wat nieuwe content te produceren?
* Nieuwe rassen: Goblins voor Horde en Worgen voor Alliance. Het hevige gebruik van phasing maakt in ieder geval de startgebieden van deze twee nieuwe rassen de moeite waard. Leuk om eens een nieuwe alt uit te proberen, maar vanaf level 20 wordt het weer oud vertrouwd – tenzij de zones echt zo drastisch zijn aangepast als wordt aangekondigd.
* Archeology, een nieuwe profession. Geen idee wat je hiermee zou kunnen, maar het klinkt interessant. Het is een secundaire profession, dus dat heeft geen gevolgen voor je huidige keuze. Als jongentje van acht heb ik ooit eens gezegd dat ik archeoloog wilde worden – iets wat mijn peettante mij nog steeds regelmatig inwrijft.

Het bovenstaande maakt mij allemaal bijzonder enthousiast en ik zou zonder enige twijfel 'Cataclysm' gaan kopen. Echter, er is nog één ander, belangrijk element van de uitbreiding aangekondigd: nieuwe combinaties van rassen en klassen. Vermoedelijk is dit gedaan om de aangekondigde faction-change te vergemakkelijken. Hierover heb ik ernstige twijfels. Tauren paladins, Troll druids, Night Elf mages, Dwarf shamans: allemaal combinaties die gezien de voorgeschiedenis van de rassen en klassen totaal onlogisch zijn.

Kortom: allemaal leuke elementen om naar uit te kijken in ‘Cataclysm’, met één twijfelachtige beslissing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!