vrijdag 21 augustus 2009

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* De Nederlandse film 'Nothing Personal' is in de prijzen gevallen op het filmfestival van Locarno. Ook hoofdrolspeelster Lotte Verbeek werd onderscheiden.
* James Vanderbilt, scenarioschrijver van 'Zodiac' en 'Spider-Man 4', heeft ook al getekend voor deel 5 en deel 6.
* Robert Downey Jr. is in onderhandeling voor de rol van Lestat, eerder gespeeld door Tom Cruise, in een nieuwe versie van Anne Rices 'The Vampire Chronicles'.
* Bryan Singer is bevestigd voor de nieuwe filmversie van 'Battlestar Galactica', die sneller in productie gaat dan verwacht.
* Het juridische getouwtrek rond de rechten van Superman heeft een nieuw voordeeltje opgeleverd voor de familie van Jerry Siegel.
* Spoilers! Een recensie van Quentin Tarantino's 'Inglourious Basterds'.
* Peter Berg bespreekt de mogelijkheden van een vervolg op 'Hancock' en tegen wie de antiheld het in een tweede deel zou kunnen opnemen.
* Legendary Pictures werkt aan een film over het leven van gitaarlegende Jimi Hendrix, als de rechten tenminste geregeld kunnen worden.
* Lionsgate wil graag een remake van 'Dirty Dancing'. Alsof de onzinnige vervolgfilm van een paar geleden niet erg genoeg was…

Tv-series:
* Patton Oswalt, onder andere van 'Ratatouille', is toegevoegd aan de cast van BSG-spinoff 'Caprica'.
* In de categorie 'bizarre geruchten': HBO zou bezig zijn een sitcom te ontwikkelen gebaseerd op de begindagen van de Rolling Stones.
* 'St. Elmo's Fire', de film uit 1985 met onder anderen Demi Moore en Rob Lowe, wordt bewerkt tot tv-serie.
* Kate Winslet krijgt een rol in de miniserie 'Mildred Pierce', over een verveelde huisvrouw die een eigen bedrijfje begint.
* John Hawkes, voorheen van 'Deadwood', doet mee aan het laatste seizoen van 'Lost'. Zijn personage draagt de iconische naam Lennon.

Muziek:
* Bob Dylan is aangehouden tijdens zijn tournee in New Jersey. De politieagente moest naar de tourbus geleid worden om te geloven dat het echt om de folkzanger ging.
* Na een kortstondige reünie is The Verve alweer uit elkaar. Definitief, als het aan gitarist Nick McCabe ligt.
* Placebo heeft de resterende tournee afgelast na het in elkaar zakken van zanger Brian Molko tijdens een concert in Japan.
* Heather Nova stond afgelopen week in Paradiso en het leek alsof de tijd had stilgestaan. Een concertverslag.
* Popview is op zoek naar jonge, getalenteerde muziekfotografen. Stuur voor 1 oktober je foto’s, cv en sollicitatiebrief naar popview2010@gmail.com.
* Andy Nicholson, voormalig bassist van Arctic Monkeys, heeft inmiddels zijn heil gevonden bij Joe Carnall and the Book Club.
* Rigby wordt de nieuwe huisband van 'De Wereld Draait Door' en wordt daarmee de opvolger van Moke, VanVelzen en Lucky Fonz III.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!