vrijdag 14 augustus 2009

Attorama nieuwsbulletin

Films:
* Het dagboek van Anne Frank krijgt een nieuwe verfilming, geregisseerd door David Mamet en deels gebaseerd op de toneelbewerking van Albert Hackett.
* Edward James Olmos doet mee aan Michel Gondry’s nieuwe versie van 'The Green Hornet'. Ook met Seth Rogen.
* Frank Langella krijgt een belangrijke (mentor-) rol in 'Wall Street 2', rond wie een belangrijk deel van de plot geconcentreerd is.
* Steven Spielberg zou in onderhandeling zijn om de 'Halo'-film te produceren. Daarmee lijkt de game-verfilming snel dichterbij te komen.
* Regisseur McG over de reacties op 'Terminator: Salvation', de voorbereidingen voor een vijfde deel in de reeks en '20,000 Leagues under the Sea'.
* Paul Giamatti vervangt de al eerder opgestapte Sean Penn in de remake van 'The Three Stooges'.
* Courteney Cox geeft een interview over haar rol in 'Scream 4' en beantwoordt de vraag of ze eigenlijk wel zin heeft in een nieuwe trilogie.
* Hugh Jackman bevestigt dat 'Wolverine 2' zich in Japan zal afspelen en dat de (pre-) productie op het punt staat te beginnen. Christopher McQuarrie, schrijver van onder meer 'The Usual Suspects' en 'Valkyrie', schijft het script.
* Bryan Singer zou op het punt staan een contract te tekenen voor de productie, en wellicht ook de regie, van de nieuwe filmversie van 'Battlestar Galactica'.
* De trailer voor 'Legion', over een oorlog tussen mensen en engelen. (Niet geschikt voor jonge kijkers.)

Tv-series:
* Shawn Ryan, bedenker en uitvoerend producent van 'The Shield', heeft van Fox toestemming gekregen voor de pilot van een nieuwe politieserie, 'Ridealong'.
* De bijeenkomst van de Television Critics Association in Los Angeles afgelopen weekeinde heeft een paar leuke nieuwtjes opgeleverd, onder andere over 'Lost'.
* Een deel van het team achter 'Arrested Development' heeft een nieuwe kans gekregen om een komedie te maken.
* Ernie Hudson speelt (opnieuw) de rol van politieagent, in het nieuwe seizoen van 'Heroes' deze keer.
* Adewale Akinnuoye-Agbaje, beter bekend als Mr Eko, hoopt op een terugkeer van zijn personage in het nieuwe en laatste seizoen van 'Lost'.

Muziek:
* Radioheads Thom Yorke vraag zich af of de groep de opnamesessies van een nieuw album wel overleeft en of het maken van losse nummers misschien geen beter idee is.
* Morrissey raadt zijn fans af om zijn nieuwe boxset te kopen, die geheel buiten hem om en op eigen initiatief van zijn platenlabel wordt uitgebracht.
* U2's Bono en The Edge zoeken investeerders voor hun geplande Broadway-musical over Spider-Man.
* Les Paul is overleden. Legendarisch gitarist en de naamgever van de Gibson Les Paul elektrische gitaar, waar alle groten der aarden op gespeeld hebben (o.a. Clapton, Townshend, Page, Hendrix en The Edge).

WoW
* Een leuk artikel over de begindagen van WoW en de spelbepalende ontwerpkeuzes. Volgende week een nieuw deel, over de eerste reacties na de release.
* De afgelopen week in WoW. Het begint er steeds meer op te lijken dat 'Cataclysm' de titel wordt van de nieuwe uitbreiding, met Worgen en Goblins als nieuwe rassen.
* Een treffend bericht over het verdwijnen van (de noodzaak van) crowd-control in dungeons. Enige vaardigheid hierin lijkt helaas niet meer nodig te zijn.

1 opmerking:

  1. Een nieuwe filmversie van 'Battlestar Galactica'? Ik ken iemand die daar heel blij mee zou zijn...

    xxx Mrs Attorama

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie op dit bericht achter!