dinsdag 5 mei 2009

Wolverine

Vandaag naar 'X-Men Origins: Wolverine' geweest. Wolverine is veruit het meest populaire personage uit de 'X-Men'-films en met een verleden gehuld in nevelen was het natuurlijk slechts een kwestie van tijd voordat de door Hugh Jackman gespeelde superheld een eigen film kreeg. 'Wolverine' is een actierijke film geworden, waarin de ontstaansgeschiedenis van het personage uit de doeken gedaan wordt.

In de eerste paar minuten vliegen een schamele 125 jaar voorbij, waarin de twee halfbroers James Logan en Victor Creed (Hugh Jackman en Liev Schreiber) gevolgd worden door de geschiedenis. Liev Schreiber speelt – als je alle make-up en special effects even vergeet – feitelijk een rol die sterk doet denken aan zijn rol in 'Defiance'; die van radicale, gewelddadige broer. Schreiber weet van Victor, die later bekend zal worden als Sabretooth, een broeierig, beestachtig personage te maken.

Afgezien van de nodeloos ingewikkelde titel – ik stel voor de film voortaan gewoon 'Wolverine' te noemen – lijkt de film een aardige verbetering ten opzichte van 'X3'. Die voorganger verloor helaas de diepgang van de stipreeks, een parabel voor de burgerrechtenbeweging, uit het oog ten faveure van vette actie en explosies. In 'Wolverine' wordt die fout goeddeels hersteld, al wordt het niveau van 'X' en 'X2' niet gehaald.

Het voortbestaan van de 'X-Men'-franchise valt of staat met het (financiƫle) succes van 'Wolverine'. Gezien de toppositie van de film aan de Amerikaanse box-office het afgelopen weekeinde moet dat wel goed komen. De film over Magneto, waarvan de status nog enigszins onzeker was, komt er nu zo goed als zeker en ook 'Wolverine 2' heeft al het groene licht gekregen. Gezien de ontwikkelingen in deze film zou het mij niets verbazen als ook Deadpool en Gambit hun eigen filmavontuur krijgen.

Nieuwe trailers:
* Street Fighter: The Legend of Chun-Li (release op 7 mei). Kristin Kreuk in een nieuwe verfilming gebaseerd op de populaire game-reeks.
* The Hangover (release op 11 juni). Bradley Cooper en zijn vrienden hebben in Las Vegas de avond van hun leven – maar kunnen zich er niets van herinneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie op dit bericht achter!